Bugün 19 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2504.005
    %0.06
  • Dolar
    32.1989
    %-0.09
  • Euro
    34.8984
    %0.11

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

AGC ve Nürnberg Basın Kulübü

03 Mayıs 2024 Cuma 19:24

 

            Bugün tam 20 yıl önce  belleklerde şekillenen ve sonrasında da işbirliği protokolü ile hayata geçirilen bir gönül köprüsü projesinden söz etmek istiyorum.

  Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile Nürnberg Basın Kulübü arasında 20 yıl önce imzalanan işbirliği protokolü bugün çok geniş bir kitleye hitap etmesi bakımından önemli.

            Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile Nürnberg Basın Kulübü kardeşliğinin 20. Yılı kapsamında geçtiğimiz günlerde oldukça verimli bir ziyaret proğramı gerçekleştirildi.

            Antalya’da farklı medya kuruluşlarında görev yapan 16 gazeteci ile birlikte 5 günlük bir ziyaret için Almanya’ya gittik. Bu ziyarette Antalya Valisi Sayın Hulusi Şahin’in de yer alması bu ziyareti daha da anlamlı hale getirdi.

            Mesleki gezi boyunca her şeyden önce Antalya Valisi Hulusi Şahin’i daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, Antalya Valisi Şahin son derece donanımlı, kent ve ülke hassasiyetlerine bağlı, bilgili, geleceğe dönük söylemleri ve  realist yaklaşımları ile farkını hissettirdi.

            Sosyal, kültürel, ekonomik ve güncel gelişmeler eksenli gezi programında farklı kurum ve kuruluşlara yaptığımız ziyarette adeta gündeme damga vuruldu.

            Almanya ile tarihten gelen işbirliğimizin geldiği boyutu daha net hatlarıyla görme ve gözlemleme fırsatı bulduk.

            AGC heyeti olarak adeta kültür elçisi görevini üstlendiğimiz bu programda yeni yüzler kadar, tanıdık simalarla yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşadık.

            İşbirliği protokolü kapsamındaki ziyaretlerimiz ve gezilerimiz boyunca gazeteci kimliğimle hep bir karşılaştırma yaptım.

            Nürnberg, Bavyera, Münih gibi şehirlerde gerçekleştirdiğimiz ziyaret ve temaslarda şehir kimliği, planlama, koordinasyon ve ulaşım gibi konularda karşılaştırma yapma imkanım oldu.

            Antalya birçok güzelliği bünyesinde barındıran bir şehir. Çok farklı zenginlikleri ve avantajları var. Denizi, tarihi yapıtları ve eşsiz plajları gibi…

            Özellikle Nürnberg’deki yapılaşma modelini, ulaşım ve trafik eksenli çalışmalarını, tarım alanlarını gördükten sonra bazı konularda özeleştiri yapmamızın kaçınılmaz olduğunu gördüm.

            Bu tespitlerimi ve gözüme takılan olguları daha sonraki köşe yazılarımda dile getireceğim.

                        Almanya’daki program süresince bizleri onurlandıran Antalya Valisi Sayın Hulusi Şahin’e, Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer’e, Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Dieter Barth’a, Türk dostu içimizden biri gibi hissettiğimiz Joachim Hauck’a, Nürnberg Havalimanı Komiser yardımcısı Çiğdem Oberlander’e, Corendon Hava Yolları Nürnberg Operasyon Sorumlusu Ferda Apaydın’a, gazeteciler arasında bu gönül köprüsü projesinin hayata geçirme sürecine katkı koyan Erdoğan Kahya’ya, Mevlüt Yeni’ye, Gürsel Kaya’ya ve son derece başarılı bir organizasyona imza atan, tüm katılımcı gazetecilerle birebir ilgilenen mevcut başkan  İdris Taş’a teşekkür ediyorum.

                        5 günlük mesleki gezi boyunca yaptığımız yüzlerce haber, yazı, görüntü ve paylaşımlarımız hem yazılı basında, hem de sosyal paylaşım mecralarında oldukça etkili oldu ve gündem oluşturdu.

            Bir anlamda ülkemizin ve şehrimizin tanıtım olgusuna başarılı bir programla yeni halkalar eklemiş olduk…

            Emeği geçen ve sürece katkı koyan herkese gazetemiz adına teşekkür ediyorum.

           

 

Bu yazı toplam 207 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim