Türk siyasi tarihine ’postmodern darbe’ olarak geçen 28 Şubat sürecinde tüm baskılara rağmen yaşamından ve inancından taviz vermediği için TSK'dan ihraç edilen Lojistik Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Hakan Şimşek , 2011 yılındaki düzenlemeyle Antalya Valiliğinde araştırmacı olarak görev yapmaya başladı.
Türk siyasi tarihine ’postmodern darbe’ olarak geçen 28 Şubat sürecinde tüm baskılara rağmen yaşamından ve inancından taviz vermediği için TSK'dan ihraç edilen Lojistik Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Hakan Şimşek , yaşadıkları zorlukları anlattı.
Antalya Valiliğinde araştırmacı olarak görev yapan ve 28 Şubat sürecinde TSK'den ihraç edilen Lojistik Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Hakan Şimşek, yaşadıkları zorlukları anlattı.
Henüz 30 yaşındayken 1998'da Hasdal Kışlası'ndaki görevinden, Olağanüstü Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla ordudan ihraç edilen 4 çocuk babası Hakan Şimşek(50) 28 Şubat sürecinde çeşitli baskılara maruz kaldığını söyledi.
Türk Silahlı Kuvvetlerine(TSK) 14 yaşında girdiğini dile getiren Hakan Şimşek,4 yılı öğrencilik olmak üzere 15 yılını bu ulvi görevde geçirdiğini kaydetti.
28 Şubat sürecini 1990’lı yılların başından bu yana dünyada başlayan değişimin Türkiye yansıması olarak değerlendirdiğini ifade eden Şimşek, “ Ülkemizde 28 Şubat süreciyle toplumun her kesiminde darbeci ve vesayetçi anlayış bir baskı ortamı oluşturdu ciddi şekilde. Kemalizm ve laiklik maskeleriyle inançlı kesime yoğun bir baskı oldu. Bunun en yoğun baskısını ise TSK’da görev yapan bizler olduk. 28 Şubat post modern darbesinin karargahı denilebilecek noktalarda görev yapan, tel örgü içinde kendi içimizde türlü sıkıntılar ve imtihanlara maruz kalan kesim olarak o dönemi ağır şekilde yaşadık, ağır bir travmaydı.1996 yılına gelene kadar bu baskı, emir komutadaki komutanların inisiyatifiyle sınırlıydı. Ama ardından kurumsal bir mücadeleye dönüştü. Toplumu bir arada tutan, sosyolojik birlik ve beraberliğimizi oluşturan tüm unsurlara savaş açıldı.”diye konuştu.
Video Galeri
28 Şubat mağduru astsubay o günleri anlattı
Türk siyasi tarihine ’postmodern darbe’ olarak geçen 28 Şubat sürecinde tüm baskılara rağmen yaşamından ve inancından taviz vermediği için TSK'dan ihraç edilen Lojistik Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Hakan Şimşek , 2011 yılındaki düzenlemeyle Antalya Valiliği
27 Şubat 2018 Salı 14:38
İzlenme: 2195
DİĞER VİDEOLAR
SPOR
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
SON DAKİKAGünün Tüm Haberleri »
- 15:43 Isparta’da Çin ortaklı yatırım ile 800 milyon TL’lik araç üretim tesisi kurulacak
- 13:23 KKTC Başbakanı Ünal Üstel’den Mevlüt Çavuşoğluna taziye ziyareti
- 13:23 Başkan Başdeğirmen: "Sizler ülkemizin geleceğisiniz"
- 12:23 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Mevlüt Çavuşoğlu’na taziye ziyareti
- 11:58 Matematikte Sınır Tanımayanlar Akdeniz Üniversitesi’nde ödüllerini aldı
- 01:23 Thomas Reis: "Yarından itibaren kesinlikle kafamızı tekrar kaldırmamız gerekiyor’’
- 00:48 Joao Pereira: "Bu galibiyeti bütün kulüp çalışanlarına armağan etmek isterim’’
- 23:23 Trendyol Süper Lig: Alanyaspor: 1 - Samsunspor: 0 (Maç Sonucu)
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim