Gazipaşa'da yaşayan 3 Kore Gazisi'nden biri olan Ahmet Akman'ın sağlık sorunları nedeniyle katılamadığı etkinliğe, Kore Gazileri Veli Çelik ve Hasan Gürbüz yakınlarıyla birlikte katıldı. Evlerinden alınan gaziler, Belediye otobüsüyle Alanya Damlataş sinemalarına götürüldü.
Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik ve Meclis Üyesi Mustafa Avcı, gazileri sinema salonunun kapısında karşıladı. Gazilere hediyeler takdim eden Çelik, filmi gazilerle birlikte izledi. Gaziler bir yandan filmi izlerken diğer yandan da anılarını Başkan Çelik'e anlattı. Gaziler filmi izlerken zaman zaman göz yaşlarını da tutamadı.
Sinema çıkışında anıları canlanan Kore Gazisi Hasan Gürbüz, "Kore dediğin asıl savaş bu. Batarya top başına dedi mi delikten çıkan karınca gibi çıkardık araziye" dedi.
Kore Gazisi Veli Çelik de Kore Harbi'nin çok çetin geçtiğini belirterek, "Harp demek bir ülkenin yanması demektir. Allah kimsenin başına vermesin. Düşmanımın bile başına. Çok güzel bir ülkede yaşıyoruz. Sizler buranın kıymetini bilmezsiniz. Allah savaşı düşmanıma bile vermesin" diye konuştu.
Gazipaşa Belediye Başkanı Çelik ise Kore Gazilerine kendilerine bu imkanı verdikleri için teşekkür ederek, "Kore Gazilerimizle beraber 'Ayla' filmini seyretmeye geldik. Bir taraftan filmi seyrederken bir taraftan kendilerinin anılarını anlatması bizi duygulandırdı. Onlarla güzel bir akşam geçirdik. Ecdadımızın ne kadar güçlü olduğunu gördük. İnşallah bu ülkeyi hiçbir şekilde kimse bizi yıkamayacak bizim birlik ve bütünlüğümüz devamlı olacak" dedi.
Video Galeri
Kore Gazileri "Ayla"yı İzledi
Gazipaşa Belediyesi, 2 Kore Gazisi'ni, Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve dramatik bir hikayenin anlatıldığı "Ayla" filmine götürdü.
02 Ocak 2018 Salı 03:28
İzlenme: 516
DİĞER VİDEOLAR
SPOR
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
SON DAKİKAGünün Tüm Haberleri »
- 22:43 Antalya’da 300 turizm şoförüne yol güvenliği eğitimi verildi
- 15:43 Isparta’da Çin ortaklı yatırım ile 800 milyon TL’lik araç üretim tesisi kurulacak
- 13:23 KKTC Başbakanı Ünal Üstel’den Mevlüt Çavuşoğluna taziye ziyareti
- 13:23 Başkan Başdeğirmen: "Sizler ülkemizin geleceğisiniz"
- 12:23 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Mevlüt Çavuşoğlu’na taziye ziyareti
- 11:58 Matematikte Sınır Tanımayanlar Akdeniz Üniversitesi’nde ödüllerini aldı
- 01:23 Thomas Reis: "Yarından itibaren kesinlikle kafamızı tekrar kaldırmamız gerekiyor’’
- 00:48 Joao Pereira: "Bu galibiyeti bütün kulüp çalışanlarına armağan etmek isterim’’
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim