Bugün 08 Eylül 2024 Pazar
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2725
    %0.00
  • Dolar
    33.9708
    %0.00
  • Euro
    37.6168
    %0.00

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Altyapı sıkıntıları bitmiyor

27 Haziran 2024 Perşembe 00:08

İlimizin önemli meselelerinin başında ulaşım ve çarpık yapılaşma kadar alt yapı sıkıntıları gelmekte.

            Bilhassa yaz aylarında olduğumuz bugünlerde içme suyu ve sulama suyu meselelerine ayrı bir parantez açacağım.

            Hızla nüfusu artan ilimizin merkez ilçeleri başta olmak üzere Korkuteli ilçemizde içme suyu sıkıntısı doruk noktaya çıkmış durumda.

            İçme suyu meselesi kadar alt yapı eksikliklerinin giderilememesi de ilimizde şikayetlere neden olmakta.

Konu ile ilgili ASAT’ın daha fazla çalışma yapması beklenmekte.

  Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü kentin alt yapı sorunlarını en aza indirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler Kepez İlçesi Teomanpaşa Mahallesi’nde kanalizasyon hatlarında temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü kent genelinde periyodik olarak yürüttüğü ana kanalizasyon hattı temizlik çalışmalarına devam ediyor. Yapılan çalışma ile kanalizasyon hatlarının daha sağlıklı bir şekilde çalışması sağlanarak, vatandaşların hatlardaki tıkanıklık nedeniyle bir mağduriyet yaşamasının önüne geçilmeye çalışılmakta.

  ASAT yetkilileri, çevre ve insan sağlığı için alt yapı temizliğinin önemli olduğunu söyleyerek, ‘Ekiplerin 20 mahallede 350 km'lik hat çerçevesinde, 200 ve 300 mm çaplı borular için temizleme çalışmaları aralıksız sürüyor. ASAT ekiplerinin bu çalışması periyodik olarak yapılan önleyici bakım amaçlıdır. Kanalizasyondan kaynaklı evlerde oluşabilecek kötü koku ve kış aylarında yağmurun ardından kanalizasyon hatlarında yaşanabilecek olası tıkanıklık ve taşmaları önleme minimuma indirme amaçlıdır. Kanalizasyon hatlarında tıkanıklık durumu meydana geldiğinde kanal içi görüntüleme teknolojisini kullanarak tıkanıklığın nedenini anlıyoruz, ardından kombine kanal temizleme aracı sayesinde tıkanıklığı açıyoruz ve atık suyun tahliyesini kolaylaştırıyoruz’ diye konuştular.

Öte yandan temizlik malzemesi olarak kullanılan ıslak mendil, bebek ıslak mendilleri ve temizlik bezi gibi ürünlerin kanalizasyon hattına atılmaması yönünde uyarılarda bulunan yetkililer, ‘Özellikle tuvalete ve klozete atılan ıslak mendiller kanalizasyonun iç yüzeylerine yapışıyor, şebeke içerisinde birikerek büyük hatlarda tıkanıklığa sebep olarak ciddi zararlar veriyor. Bunlar kanalizasyon hattını tıkamakta ve hatların düzgün çalışmaması, logar ve düşük kattaki evlerden atık suyun taşmasına sebep olmaktadır. Vatandaşlarımızın bu konuda hassas olmalarını bekliyoruz’ dediler.

  Teomanpaşa senelerden beri bozuk yollar, onarılmayı bakleyen kaldırımlar, zamanında toplanmayan çöplerle ve görüntü kirliliği ile gündeme geldi.

            Umarım artık bu meselelerinin çözümü ile ilgili kararlı adımlar atılır.

            Sağlıcakla kalın.

 

Bu yazı toplam 290 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim