Bugün 08 Eylül 2024 Pazar
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2725
    %0.00
  • Dolar
    33.9708
    %0.00
  • Euro
    37.6168
    %0.00

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Antalya’nın ilçelerinde eksiklikler

24 Haziran 2024 Pazartesi 00:16

Yaz aylarında ilimizin sahil ilçelerine olan talep daha da artmakta.

            Bilhassa Finike, Kumluca, Demre, Kalkan, Kaş gibi ilçelerimizde yaz mevsimi hareketliliği bi kat daha artmakta.

            Durum böyle olunca ilçelerin alt yapı eksiklikleri de daha fazla gündeme gelmekte.

            Turizm ve tarım özelliği ile adından bahsettiren Kumluca ilçesinde hem tarım, hem de turizm hareketliliğinin yanı sıra tarımdaki önemli meselelerden birisi kuşkusuz içme suyu ile ilgili.

            Daha evvelki köşe yazımda ilçelerdeki içme suyu meselelerini gündeme getirmekteyim.

            Bugün Kumluca ilçesindeki eksiklikler ve içme suyu ile ilgili yapılan çalışmalardan söz edeceğim.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Kumluca Adrasan Sahil Caddesinde başlattığı içme suyu hattı yenileme çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Yenilenen ve güçlenen 1200 metrelik hat ile yaz aylarında yaşanan su sıkıntıları son bulacak.

   İlimizin  turistik beldelerinden Adrasan’da yaz aylarında nüfus artışına bağlı yaşanan su sorunları, ASAT’ın yenileme çalışmaları ile son buluyor. Yaz aylarında su kullanımının artmasıyla artan ihtiyacı karşılayamayan, çapı yetersiz kalan borular 225 Hdpe borular ile değiştiriliyor. 1200 metrelik hattın yenileme çalışmalarında son aşamaya gelindi. Sezon öncesi çalışmaların tamamlanması ise diğer sorunların daha da artmasının önüne geçilebilecek nitelikte.

  Adrasan Mahallesi’nin ihtiyaç duyduğu içme suyu yatırımlarına devam ettiklerini belirten ASAT yetkilileri, “Adrasan mahallemiz yaz aylarında turizmin yoğun yaşandığı, yerli yabancı birçok misafirin ağırlandığı önemli turistik bölgelerimizden birisi. Yaz aylarında yaşanan bu yoğunluğa bağlı içme suyu hatlarımızda basınç düşüklüğü yaşıyorduk. Bu yüzden çapı düşük kalan hatlarımızı büyülterek 1200 metrelik Sahil Caddesi hattımızı 225 Hdpe borularla değiştiriyoruz. Yazın yaşanabilecek su sıkıntıları bu çalışmalarımız ile çözüme ulaştıracağız. Çalışmalarımızda son aşamaya geldik. İnşallah kısa süre içerisinde kesintisiz bir şekilde su hizmetimizi vereceğiz” dediler.

   İlçelerimizin bilhassa alt yapı eksiklikleri ile içme ve tarımsal amaçlı sulama suyu problemlerinin en kısa sürede tamamlanması dileğimle.

   Sağlıcakla kalın.

 

Bu yazı toplam 318 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim