Bugün 08 Eylül 2024 Pazar
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2725
    %0.00
  • Dolar
    33.9708
    %0.00
  • Euro
    37.6168
    %0.00

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Çevre sağlığı ve eğitim

01 Temmuz 2024 Pazartesi 00:02

Hava sıcaklıkları hakikaten bunaltıyor ve nem oranı arttıkça vatandaşlar çareyi deniz kenarına gitmekte ya da yayla ilçelerine gitmekte buluyor.

            Bilhassa akşam saatlerinde bir yandan sıcak ve nemli hava, diğer taraftan haşere sorunu nedeniyle vatandaşlar büyük sıkıntı çekmekte.

            Haşere ile mücadelenin daha etkili olabilmesi için zamanında ilaçlama yapılması kadar bu konuda alınan eğitimler de büyük önem taşımakta.

            İlaçlama neye göre yapılmalı ve hangi dönemlerde yapılırsa daha etkili olmaktadır?      

  Öncelikle bu konularda eğitimler alınmalıdır.

            Bu konu ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde  Antalya Büyükşehir Belediyesi, vektörlerle mücadele kapsamında, Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü personeline eğitim verdi.

   Antalya Büyükşehir Belediyesi, vektörel mücadeleye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Antalyalıların sineksiz günler geçirmesi için yıl boyunca sahada bulunan 1600 personele, daha bilinçli ve doğru şekilde görev yapabilmeleri için düzenli olarak eğitim veriliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne çevre ilaçlaması konusunda danışmanlık yapan Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Hüseyin Çetin Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) ilaçlama personeline 3 güne yayılan eğitim verildi.

  Prof. Dr. Hüseyin Çetin, verdiği “Vektörlerle Mücadele” eğitiminde, haşereler hakkında bilgilendirme, haşerelerle mücadelede nelere dikkat edilmesi gerektiği, ilaçlar hakkında bilgilendirme, ilaçların nasıl kullanılması gerektiği, nerelere uygulama yapılması gerektiği, personelin çalışırken nasıl korunması gerektiği gibi konulara değinirken, kullanılan iş makinesi ve aletlerinin nasıl kullanılması gerektiğini de anlattı. Çetin, konuşmasında, Antalya Büyükşehir Belediyesi ilaçlama personelinin, Türkiye’deki en iyi ve en başarılı ekip olduğunu söyledi.

   Prof. Dr. Hüseyin Çetin, “Ülkemizde iklim değişikliği konusunda artış oldu. Bu sebeple de böceklerin üreme hızı arttı. Sivrisinekten başka fare, pire, karasinek, hamam böceği, kene gibi 20 farklı haşere türüyle de mücadele ediyoruz. Personele bu haşerelerle mücadele ederken nasıl daha başarılı olabileceklerini anlatıyoruz. Hem sahada hem de salonda eğitimlere devam edeceğiz.” dedi.

   Yazının başında da ifade ettiğim gibi çevre sağlığı konusu oldukça önemli ve tüm canlıları yakından ilgilendirmekte.

            Daha temiz bir çevre için de herkese büyük görevler düşmekte.

            Vektörel mücadelenin aralıksız olarak hız kesmeden devam etmesi lazım.

            Sağlıcakla kalın.

Bu yazı toplam 287 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim