Bugün 08 Eylül 2024 Pazar
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2725
    %0.00
  • Dolar
    33.9708
    %0.00
  • Euro
    37.6168
    %0.00

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

İklim değişikliği meselesi ve projeler

12 Temmuz 2024 Cuma 00:08

Siz değerli okurlarıma bilhassa çevre sağlığı, eğitim, iklim değişikliği, tarım ve trafik gibi aciliyet arz eden medeleler ile ilgili yazılar yazmaktayım.

            Yukarıda belirttiğim meseleler iile ilgili kamu kurum ve kuruluşların yaptığı çalışmaları aktarıyorum.

            Bugün herkesi ilgilendiren iklim değişikliği, etkileri ve olumsuzlukları hakkında bilgilendireceğim.

            İklim değişikliği malumunuz üzere artık küresel bir mesele.

            Bu meselenin çözümü hakkında yapılan çalışmalar, projeler, arayışlar ve girişimler oldukça önemli.

            Geçtiğimiz günlerde Antalya’da söz konusu sorun ile ilgili bir gelişme yaşandı.

   Antalya Büyükşehir Belediyesi, kardeş şehir Nürnberg ile birlikte başvurulan ve Almanya Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Nakopa programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazandı. “Antalya'da İklim Değişikliği İle Daha Etkili Mücadele İçin Dijital Uygulamalar” adlı proje için 248 bin Euro hibe desteği alınacak.

   Bu manada Antalya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı ve Almanya Nürnberg Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi’nin ortak çalışmaları sonucu başvurusu yapılan proje kabul edildi. İnsan kaynaklı iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan proje için Engagement Global bünyesinde faaliyet gösteren Tek Dünyada Belediyeler Hizmet Dairesi (SKEW) tarafından yürütülen ve Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Nakopa programı kapsamında 248 bin 400 Euro hibe desteği sağlanacak.

Söz konusu projeyle, Antalya Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi'nde hareketli görüntülerin yer aldığı interaktif bir öğrenme ortamı sağlanacak. Bu amaçla oluşturulacak kübik odada, insan kaynaklı iklim değişikliğine ilişkin senaryolar ve infografikler üç duvarda sunulacak. Dördüncü duvarda ise Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği çevre projeleri ve çözümleri hakkında video ve bilgiler yer alacak. Ulaşım sorunları, sera gazlarının etkileri, denizde istilacı türler, orman yangınları ve çevresel atıklar gibi kentimizi ve tüm dünyayı ilgilendiren problemlere dikkat çekilecek.

   Öte yandan Nürnberg Dış İlişkiler Daire Başkanı Vekili Silvie Preusser ile Nürnberg Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Antalya Koordinatörü Luis Prada Antalya’ya gelerek projenin hayata geçirileceği Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’ni gezdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Çevre Yüksek Mühendisi Lokman Atasoy ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Melike Kireçcibaşı merkez hakkında Nürnberg heyetine bilgi verdi.

  Bu meselenin çözümü ile ilgili yerel çapta ve ulusal boyutta her proje, her girişim önemli.

            Sağlıcakla kalın.

Bu yazı toplam 300 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim