Antalya ilimiz hakikaten yerli ve yabancı turistler için tam bir buluşma noktası.
Gerek iklimi, gerekse deniz, kumsal, güneşi ve tarihi eserleriyle adından söz ettirmeye devam etmekte.
Yabancı turistler için diyebilirim ki ilimizin marka bir değeri bulunmakta.
Her sene olmasa bile belirli aralıklarla ilimize tatile gelen yabancı turist sayısı devamlı olarak artmakta.
Antalya’nın tercih edilmesinde ilçelerdeki potansiyelin de büyük önemi bulunmakta.
Mesela Alanya, Manavgat, Gazipaşa, Kemer, Finike, Kumluca, Demre ve Kaş ilçelerimizdeki turizm yatırımları öne çıkmakta.
Diğer taraftan ilçelerdeki eksikliklerin de yavaş yavaş giderilmeye başlanmasıyla sosyal donatı alanı eksikliği de giderilmeye çalışılıyor.
Yayla ilçelerinden Korkuteli’de daha çok sosyal donatı alanı eksikliği göze çarpmakta.
Belediyeler de bu konudaki çalışmaları artırmaya başladı.
Bu anlamda Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli ilçesi Dereköy Mahallesi’ne vatandaşların uzun süredir ihtiyaç duyduğu düğün, mevlit ve çeşitli toplantılarını gerçekleştirebileceği çok amaçlı salon kazandırıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini karşılamak için projeler yapmaya devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Çok Amaçlı Sosyal Salonlar vaadi kırsal bölgelerde hayat buluyor. Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Korkuteli Dereköy Mahallesi’ne halkın talebi üzerine düğün, mevlit ve toplantı gibi etkinliklerini yapabilecekleri çok amaçlı salon kazandırmak için çalışmalar yapmakta.
Konu kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Dereköy Mahallesi’nde 1443 metrekare alan üzerinde 561 metrekare kapalı alana sahip olacak çok amaçlı salon inşa ediyor. Yaklaşık 17 milyon TL’lik bir yatırım bedeli ile tamamlanacak olan çok amaçlı salonun içerisinde mutfak, hazırlık odası ve tuvaletler de bulunacak.
Bu tarz çalışmaların artması dileğimle.
Sağlıcakla kalın.
Bu yazı toplam 362 defa okunmuştur.