Antalya hakikaten çok hızlı gelişiyor ve nüfusu da bu anlamda artmakta. Artan nüfusla beraber yeni ihtiyaçlar, yeni beklentiler de çoğalıyor.
Antalya; 19 ilçesiyle devamlı olarak değişen bir il.
Bu manada her ilçemizin mahalleleri de yeni hizmetler beklemekte.
19 ilçesinde farklı sorunları bulunan şehrimizde ilçelerin öncelik arz eden meseleleri var. Kapalı pazarlar da bunlardan birisi diyebilirim.
Antalya’da Muratpaşa, Kepez, Alanya ve Manavgat ilçeleri nüfus artış hızında ilk sıralarda yer alıyor.
Kepez ilçemizde de yeni köy pazarlarının yapımı için çalışmalar başladı.
Kepez Belediyesinin, çiftçiye ve üretime bir destek projesi olan köy pazarlarının yapımı başladı. Doğal ürünleri, doğrudan tüketiciyle buluşturacak olan butik pazarlar, ilçenin kırsal bölgesindeki 6 mahallesine inşa ediliyor.
Kepez Belediyesinden, Büyükşehir Yasası ile köyden mahalleye dönüşen kırsaldaki yerleşim merkezlerindeki çiftçilere, pazar yeri desteği geldi.
İlçedeki kapalı semt pazarlarına uzak olan kırsaldaki 6 mahalleye, üstü kapalı butik pazar yerleri yapılıyor.
Kepez Belediyesinin, bölgeye ekonomik bir hareketlilik getirebilmek ve ilçedeki çiftçilerin ürünlerini, aracı olmada tüketicilerle buluşturabilmek amacıyla yatırım programına aldığı ‘Köy Pazarı Projesi’ hayata geçiyor.
Bu manada Köy Pazarı, çiftçilik faaliyetlerinin devam ettiği Başköy, Odabaşı, Kirişçiler, Çamlıca, Kızıllı ve Gaziler mahallelerine kazandırılıyor. Yüklenici firma, yapım ihalesinin yasal sürecinin kesinleşmesi ve yer teslimi sözleşmesinin imzalanmasından sonra pazar yerlerinin inşasına başladı.
İlk olarak Kirişçiler ve Odabaşı mahallelerinin pazar yerleri yapılıyor. Temel kazısı ve zemin beton çalışmaları tamamlanan pazar alanında, tavan için kolon demirlerin konulacağı bölümlerin yapımına geçildi. Yüklenici firmanın, diğer mahallelerdeki pazar yerlerinin yapımını ise önümüzdeki günlerde başlayacağı bildirildi.
İhale şartnamesinde, 6 ayrı pazar yerinin yapım süresi yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirtildi.
Pazarların yapısal iskeleti, beton zemin çelik konstrüksiyonlu, tavanı asma- germe membran şeklinde olacak. İçerisinde idare binası ve tuvaletlerin olacağı pazar yerleri, 1000 metrekare alan üzerine inşa edilecek ve içerisinde satış tezgâhları bulunacak. Pazar yerleri, pazar kurulmayan günlerde ise sosyal ve kültürel etkinlik alanı olarak kullanılabilecek.
Bu tarz çalışmaların artarak devam etmesi dileğimle.
Esen kalın.
Bu yazı toplam 588 defa okunmuştur.