Bugün 19 Eylül 2024 Perşembe
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2815.506
    %-0.06
  • Dolar
    34.0562
    %-0.10
  • Euro
    38.0071
    %0.33

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Yetenekler sanata dönüşüyor

19 Eylül 2024 Perşembe 00:03

            Kültür, sanat, edebiyat, bilim, teknoloji ve sportif faaliyetler hayatımızın vazgeçilmez unsurları.

            Bu manada farklı alanlarda bilhassa çocukların, gençlerin yetenekleri paralelinde eğitim görmeleri oldukça mühim bir mesele.

            Elbette kendi yeteneğinin farkında olmayan çocuklar ve gençler var.

            Bu yeteneklerinin farkına vararak nitelikli kurslarda verimliliğin artırılması fevkalade önem taşımakta.

            Sanatsal aktiviteleri doya doya yaşayan illerin zaman içinde çekim merkezi haline geldiğini ifade etmek lazım.

            İlimiz de hakikaten turizm, tarım ve ticarette ülkemizin gözbebeği haline geldi. Dolayısıyla ilimizdeki kültürel, sosyal ve sanatsal faaliyetler ne kadar fazla olursa tanıtım da o manada etkili olmakta.

            Bugün siz değerli okuyucularıma İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’ndan bahsedeceğim.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda, 2024-2025 sezonu için yetenek sınavı yapılıyor. Başvurularını tamamlayan kursiyer adayları, yeteneklerini sergiliyor. Konservatuvarda eğitim zili Ekim ayında çalacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, sanatseverleri sanatla buluşturmaya devam ediyor. Antalya’ya birçok yeni sanatçı kazandırılmasında önemli rol oynayan İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda 2024-2025 sezonu için ön kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından, yetenek sınavları başladı. 50 kişilik, alanında uzman eğitmen kadrosuyla, her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş bir eğitim yelpazesine sahip olan İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Sahne Sanatları, Halk Oyunları ve Enstrüman Eğitimi gibi 5 ana branşta eğitim verecek.

  Öte yandan enstrüman kursları arasında piyano, gitar, keman, bağlama, yan flüt, mandolin, viyolonsel, viyola, ud, kanun, ritim, bateri ve ney gibi çok çeşitli kurslar yer alıyor. İcra heyetleri başlığı altında bulunan Türk Sanat Müziği İcra Heyeti, Tasavvuf Müziği Topluluğu ve Türk Halk Müziği İcra Heyeti kurslarına katılım sağlayan öğrenciler ise öğrendikleri eserleri Antalya halkı için sergileyecek. Koro bölümünde, Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu, Çoksesli Yetişkinler Korosu, Çoksesli Çocuk Korosu, Türk Halk Müziği Gençlik Korosu ve Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu gibi alt gruplar bulunurken, Sahne Sanatları kapsamında ise Modern Dans Çocuk, Modern Dans Yetişkin, Yaratıcı Drama, Temel Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık kursları yer alıyor. Ayrıca Halk Oyunları Topluluğu ve İBSK Orkestrası gibi topluluklar, hem çocuk hem de yetişkin gruplarına yönelik eğitimler düzenlenecek.

            İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’na yoğun bir katılımın olması beni de bir sanatsever olarak mutlu etti.

            Bu tarz etkinliklerin artarak devam etmesi dileğimle.

            Sanatla kalın.

 

Bu yazı toplam 90 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim