- IMKB
% - Altın
3812.802
%0.30 - Dolar
37.9254
%0.01 - Euro
41.1537
%0.10
- 18:53 - Et sektörü karamsar
- 18:48 - İYİ Parti’de bayramlaşma
- 18:01 - Yaşam Hastanesi: "Kanserle mücadelede erken teşhis hayat kurtarır"
- 17:43 - TFF 2. Lig: Isparta 32 Spor: 2 - Kepezspor: 4
- 15:23 - Antalya’da hortum 2 tonluk bungalovu 30 metre sürükledi, karavanı otomobillerin üzerine fırlattı
- 15:23 - Akçatı’da imece usulüyle çok amaçlı spor salonu yapılıyor
- 14:23 - Bilimin müzesi Kepez’de
- 13:58 - Antalya iş dünyasından boykot çağrılarına tepkiler
- 13:28 - Antalya’da bayram tatiline yağmur engeli
- 12:23 - Antalya’nın spor festivali markası Runtalya 20 yaşında
- 12:23 - Antalya’da dağ bisikleti macerası başlıyor
- 11:03 - ATB hal endeksi: Sebze ve meyvede miktar geriledi, fiyatlar yükseldi
- 10:23 - Antalya’daki Atatürk Parkı’nın ışıklandırmaları yenilendi
- 16:43 - Antalyasporlu milli cimnastikçilerden Sofya’da 4 bronz madalya
- 09:58 - Antalya’da ilk imza Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK





Aksu’da değişen bir şey yok!
Antalya; 19 ilçesiyle farklı güzellikler yaşayan, bununla birlikte farklı sorunları da yaşayan bir şehir.
Nüfus artışında ilk 4 şehir arasında yer alan, özellikle de geçtiğimiz yıllarda Rusya – Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle ciddi anlamda göçe maruz kalan Antalya’nın ilçelerine de bu anlamda ilgi var.
Antalya’ya yakın ilçeler bu anlamda daha revaçta diyebilirim.
Aksu ilçesi; Antalya’nın bir türlü kabuğunu kıramamış ilçelerinden birisi.
Yani; 20 yıl önce Aksu hangi sorunlarla gündeme geliyorsa, bugün de aynı sorunları yaşamaya devam ediyor.
Belediye başkanları değişiyor, hizmet periyodu değişiyor; ancak Aksu’nun kronikleşmiş sorunları maalesef artarak devam ediyor.
Yıllardır yazıp çiziyoruz; ancak Aksu’da farklı bir proje maalesef hayata geçemiyor.
Geride bıraktığımız 2 dönem Aksu Belediye başkanlığı görevini yürüten Halil Şahin, ilçeyi yeni projelerle buluşturma noktasında beklenen sinerjiyi yakalayamadı.
31 Mart seçimlerinde CHP’den aday gösterilerek seçimi kazanan İsa Yıldırım ise Altıntaş bölgesi konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le polemiklerle gündeme gelirken, hizmetlerle ne zaman gündeme geleceği ise merak konusu…
Ne yazık ki bu şirin ilçemizin görüntü kirliliği ve otopark olmak üzere kronikleşen sorunları var.
Antalya’ya 17 km. mesafedeki Aksu’da özellikle dükkan önlerine gelişi – güzel park edilen araçlar çevre esnafının tepkisini çekerken, sürücüler de otopark ve görüntü kirliliği sorununun çözümlenmesini istiyor.
Aksu ilçesinde ticari hareketliliğinin arttığı bugünlerde dükkan önlerine park edilen araçlar yüzünden yayalar da şikayetçi olurken, görüntü kirliliğinin de giderek artması vatandaşların tepkisine sebep oluyor.
Antalya’nın son yıllarda gelişmeye başlayan ilçelerinden Aksu’nun en önemli sorunlarından birisi olan otopark sorununun çözülmesini isteyen vatandaşlar, ilçenin çekim alanlarının hızla yaratılması gerektiği görüşünde birleşiyorlar.
Anımsayacağınız üzere, geçtiğimiz yıllarda özellikle EXPO alanı ile yatırımcıların dikkatini çeken, gayrimenkul sektörünün canlı kaldı kaldığı Aksu’da görüntü kirliliği başta olmak üzere otopark ve kaldırım işgali sıkıntısının aşılmasını isteyen vatandaşlar, ilçeye bir an önce çekim merkezleri oluşturulması gerektiğini, yapılan çalışmaların ise ‘’yetersiz’’ olduğu görüşünde.
Evet… Zaman zaman Aksu ilçesine gidiyorum. Görüntü kirliliği ve otopark sorunu devamlı artan bir sorun ve bu sorunun çözümü için adımlar atılmalı. Yeni yapılan binalarda kısmen otopark için alan ayrılıyor ama binaların geneline baktığımızda ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Böyle olunca iş merkezlerinin, evlerin önü araçların gelişi güzel park edilen araçlarla dolup taşıyor. Gelişi güzel park edilen araçlar yüzünden de yollar daralıyor, kazalar oluyor ve görüntü kirliliği oluşuyor. Bu sebeple görüntü kirliliği ve otopark sorunu gibi olumsuzluklar başta olmak üzere giderek artan sorunlar bir an önce çözümlenmeli. Asu’da görüntü kirliliği de çözümlenmeli. Bu sorunlar tamamen çözülürse bu ilçemizde ticari canlılık gerçek anlamda yaşanabilir.
Çünkü Aksu’da bu potansiyel var. Belediye Başkanı İsa Yıldırım artık polemiklerle değil, start vereceği projelerle Aksu’da değişimi gerçekleştirmeli.
Yoksa; değişen bir şey olmaz…
Kurslar ve etkinliklerMustafa Yetgin
İMAMOĞLU’NU KİM ÇAĞIRIYOR?Eşref Ural
Bayram heyecanımız nereye kayboldu?İSA KAVLAK
Bayramlar fırsattır!Ömer Yetgin
HEYBEDEKİ BÜYÜK TURP:TÜRKİYEGürsel Kaya
Evren Cebeci ve KampKahraman Köktürk
EMEKLİ OLUNCA ÇALIŞMAK İSTEMEMRaziye Gök Aktaş
ŞEHİRLEŞME-4Muharrem Yellice
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Antalya İş Dünyasından Boykot Çağrılarına Tepkiler
Antalya’da Bayram Tatiline Yağmur Engeli
Atb Hal Endeksi: Sebze Ve Meyvede Miktar Geriledi, Fiyatlar Yükseldi
Isparta’da Bayram Öncesi Gül Lokumu Satışları Arttı
Müsi̇ad Antalya’nın İftar Programında İş Dünyası Bir Araya Geldi
Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Kacır: "Türkiye, Küresel Pazarın Yüzde 68’ini Kontrol Ediyor"
9 Günlük Bayram Tatili, Antalya’daki Otelleri Hareketlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cw Solar Cell’e Ödül
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim