Bugün 08 Eylül 2024 Pazar
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2725
    %0.00
  • Dolar
    33.9708
    %0.00
  • Euro
    37.6168
    %0.00

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Bayram ve Turizm

25 Haziran 2024 Salı 00:08

Kurban Bayramı'nı Mardin ve Diyarbakır'da yaşanan talihsiz orman yangınlarının acısı ve hala çözemediğimiz trafik sorunları dışında tamamladık. Demek istediğim, trafik kazalarında verdiğimiz canlar nerelere vardı? Bu, önemli bir sorun. Antalya il genelinde turizmden ekmek yiyen harika bir destinasyon. Trafik ile ilgili şunu demek isterim ki, özellikle Alanya-Antalya arasındaki bağlantı çevre yolu yetersiz geliyor. Turizm için ülkeye bu kadar katkı sağlayan bir ilin her noktası en güzel hizmeti hak ediyor.

Sosyal medyada Alanya ile ilgili paylaşılan bir fotoğraf vardı. Limandaki sokakta gezenlerin fotoğrafları çekilmiş. Her yer erkek dolu. Maalesef, sosyal medyada etkileşim almak adına tehlikeli ve kamu yararına olmayan paylaşımlar yapılıyor. Bu fotoğrafı o açıdan da inceleyebiliriz veya turizmde bekleyen tehlike anlamında da yorumlayabiliriz. Alanya'nın renkli ve hareketli gece hayatı gençlerin ilgisini çekebilir. Ancak, aile ortamı turizm kavramından çıkmamalı veya genç kızların rahatsız edileceği bir turizm merkezi konumuna gelmemeli. Alanya, turizmde bir markadır.

Turizm aynı zamanda özgürlük ve barış demektir. Bunu neden söylüyorum? İki bayramdır Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerimizde bayram turizmi hareketlerine bakınız. Özellikle iç turizmde bu iki bölgemizde daha önce hiç olmayan yoğunlukları göreceksiniz. Mardin-Diyarbakır-Şanlıurfa illerimiz her yeri yerli turist hareketi ile yoğunluk yaşıyor. Bölge böylece ekonomik olarak daha önce belki de hiç akla gelmeyen sıcak para girişine sahip oluyor. Bayram bereketi nedeniyle Gaziantep-Diyarbakır-Şanlıurfa-Mardin-Van gibi illerimiz turizmin ne kadar faydalı olduğunu da öğrenmiş oluyor.

Turizm ile ilgili şunu da yazayım: Özellikle Alanya-Manavgat-Kemer-Kaş-Serik gibi turizm merkezleri çok sıkıntılı bir tehlikeyle karşı karşıya. Maalesef, kaliteli eleman sıkıntısı hep vardı. Ancak şimdi hayat pahalılığı ve barınma sorunu ile başlayan eleman bulamama sıkıntısı da var. Elbette bunda, turizm yatırımcılarının "nasıl olsa yeni eleman sürekli geliyor" düşüncesi ile elemanlarına 12 aylık bir gelir kapısının açılmaması da etkili. Şu anda ülkemizi her alanda bekleyen ara eleman sıkıntısı var. Turizm ile ilgili mekanlarda böyle bir tehlike, o güzelim işletmeleri zor duruma sokacaktır. Ara eleman konusunda sektörde büyük bir sorun çığ gibi büyüyerek geliyor.

Bayram nedeniyle başta Alanya-Kaş-Demre-Serik-Kemer-Manavgat ilçelerimizdeki oteller doluluk yaşadı. Bu noktada yerli ve yabancı turistlere hizmet veren belediyelerimize de özellikle turizmden artı para aktarılması taraftarıyım. Yaşasın turizm!

Bu yazı toplam 325 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim