Antalya gibi her sene milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bir ilde ulaşım ve yolların durumu oldukça önem taşımakta.
Bozuk ve düzensiz yolların konforlu hale getirilmesi, asfaltlanması ve en önemlisi beton asfaltlama yapılması daha da önemli.
Şehrimizin 19 ilçesinin tamamına baktığım zaman genelinde bozuk yollar, asfaltsız ve yama yapılan yollar görmekteyim.
Elbette asfaltı düzgün mahallelerimiz, sokaklarımız ve bulvarlarımız da var. Şehir merkezine yakın ilçelerimizden Aksu ve Serik’te ise yeni yollar ve asfaltlama çalışmaları devam etmekte.
Bu manada konforlu yollar ve daha rahat bir ulaşım için kentin dört bir yanında çalışan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik’te kırsal mahalleleri birbirine bağlayan 30 kilometrelik grup yolunu yeniliyor.
Kırsal mahalleler arasındaki grup yollarında ağır tonajlı araçların ve şiddetli yağışların meydana getirdiği hasarlar, Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt yenileme çalışmalarıyla gideriliyor.
Aynı şekilde Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Serik ilçesi Gökçepınar, Etler, Demirciler ve Yeşilvadi Mahalleleri arasındaki grup yolunda yenileme çalışması başlattı. Serik ve Manavgat’ı kırsaldan birbirine bağlayan 30 kilometrelik yol sathi asfaltla kaplanıyor. Ekipler tarafından yolun kot farkı bulunan bölümlerinde zemin dolgusu yapılırken, bazı bölümlerinde ise yol genişletme, iyileştirme gibi çalışmalar da yürütülüyor. Yaklaşık 6 milyon lira yatırım bedeli asfalt yenileme çalışmasıyla grup yolu modernize edilerek, vatandaşların daha güvenli bir sürüş ortamına kavuşmaları sağlanacak.
Öte yandan grup yolunun Çandır’dan Alacami, Gökçepınar, Etler, Demirciler ve Yeşilvadi’yi birbirine bağlayan çok önemli bir güzergah olduğunu ifade eden vatandaşlar çalışmadan çok memnun olduklarını söylediler.
Yazımın başında da ifade ettiğim üzere kırsal kesim başta olmak üzere alt yapı çalışmalarını yeni tamamlamış bölgelerde düzenli asfaltlanma yapılması lazım.
Bu konudaki eksikliklerin bir an önce tamamlanması dileğiyle.
Esen kalın.
Bu yazı toplam 504 defa okunmuştur.