Bugün 18 Ekim 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2960.806
    %0.70
  • Dolar
    34.1727
    %0.17
  • Euro
    37.0326
    %-0.51

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Deprem Master Planı

26 Haziran 2024 Çarşamba 00:08
Doğal afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmak kadar, afetlerin olumsuz etkilerini asgariye indirmek de son derece önemli bir ayrıntı.
Afetler sonrasında hızlıca koordinasyonunun sağlanması, güç birliği yapılması ve yaraların sarılması öncelikli olarak odaklanılması gereken bir ayrıntı.
Yaşadığımız doğal afetler hepimizin bir yol haritasını oluşturmalı, acı tecrübelerden somut veriler elde ederek doğal afetler konusundaki hassasiyeti, duyarlılığı ve bilinci somut biçimde ortaya koymalıyız.
Son yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremde hepimizin yüreği yandı ve tarifsiz acılar yaşadık.
Deprem kuşağında bulunan ülkemiz için risk teşkil edecek her türlü alternatif masaya yatırılmalı, şehirler deprem master planlarını revize ederek geleceğe dönük planlamasını bu doğrultuda şekillendirmeli.
Geçtiğimiz günlerde bu önemli konu ile ilgili olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılında başlattığı Antalya Deprem Master Planı’nın ana verisi olan ve ilçe belediyelerin sorumluluğunda bulunan yapı stoğu envanteri çalışmaları ile ilgili olarak; 19 ilçe belediyesinin katılımıyla ‘Yapı Stoğu Envanteri Güncel Durum Değerlendirme’ toplantısı yapıldı.
  Antalya’nın depreme karşı güvenli ve dirençli hale getirilmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Deprem Master Planı kapsamında Antalya Valiliği başkanlığında yürütülen İl Afet Risk Azaltma Planı, Deprem Master Planı hazırlama koordinasyonunun master plan için gerekli yapı stoğu envanteri hazırlama görevi ilçe belediyelere verilmişti.
VERİLER, GÜNCEL DURUM VE SÜRECİN HIZLANMASI KONUŞULDU
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen söz konusu toplantıda İl Afet Risk Azaltma Planına göre ‘yapı stoğu envanterinin hazırlanması eylemi’ içeriği, tamamlanma süresi, sorumlu kuruluş olarak ilçe belediyelerin yapmakla yükümlü olduğu çalışmalar ile eylemin gerçekleştirilmesi için belirlenmiş destekleyici kuruluşlar ve görevlerine dair bilgiler yeniden aktarıldı. Deprem Master Planının hazırlanması noktasında koordinasyonu yürüten Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyelerin yapı stoğu envanterini daha seri ve sağlıklı hazırlayabilmesi için geliştirilen mobil uygulamanın süreci hızlandırdığı; ancak ilçe belediyelerce sisteme günlük veri girişinin arttırılması gerektiği belirtildi. Toplantıda 19 ilçenin şimdiye kadar gönderdiği veri sayıları, gelinen güncel durum, eksiklikler ve sürecin nasıl daha hızlı ilerleyebileceği adına detaylı açıklamalar yapıldı.
  Yazımın başında da vurguladığım üzere hem çarpık yapılaşma gerçeği olan, hem de hızlı bir yapılaşmanın gözlemlendiği Antalya’da doğal afetlerin travmalarını en aza indirgeyecek sistematik çalışma ortaya konulmalı.
Deprem gerçeğiyle yüzleşerek tüm kurum ve kuruluşların bu doğrultuda planlamalar yapmaları artık kaçınılmaz…
Bu yazı toplam 389 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim