Bugün 08 Eylül 2024 Pazar
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2725
    %0.00
  • Dolar
    33.9708
    %0.00
  • Euro
    37.6168
    %0.00

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Festivaller ve Antalya…

12 Haziran 2024 Çarşamba 00:08

Antalya oldukça farklı bir şehir ve öncelikle turizmin amiral gemisi…

Aynı zamanda tarımın da kalbinin attığı bu şehir yarattığı sinerji ve katma değerle ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sunuyor.

Antalya’yı değerlendirirken, bu özelliklerini ve potansiyel gücünü ön planda tutmak gerekiyor.

            Ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadığımız bugünlerde turizmden elde edilen ve edilecek gelirlerin çok büyük önemi var.

            Turizmin kırılgan bir sektör olduğunu zaman zaman köşe yazılarımda dile getiriyorum.

            Turizmin bileşenleri içinde de tanıtım olgusunu yabana atmamak gerekiyor.

            Antalya bildiğiniz üzere festivaller ve sanat şehri.

            Bu özelliğini daha da pekiştirmesi ve bu vizyonuna yeni halkalar eklemesi gerekiyor.

Feçtiğimiz hafta Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin hobi tutkunlarını bir araya getirdiği 'HobiFest 2024' Antalyalılara farklı bir hafta sonu yaşattı. 70 hobi kulübünün katıldığı 'HobiFest 2024' renkli görüntüler ve  bir konserle sona erdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek hobi festivali 'HobiFest 2024' Cam Piramit alanında gerçekleşti.

  Her yıl binlerce hobi ve macera tutkununu bir araya getiren festival 2 gün boyunca etkinliklere ev sahipliği yaptı. Doğa spor kulüplerinden, macera tutkunlarının favorisi olan off-road kulüplerine, arama kurtarma ekiplerinden klasik otomobil kulüplerine kadar katılımcılar etkinliklerle faaliyetlerini tanıtarak, vatandaşlara farklı deneyimler yaşattı. Pazar gününü fırsat bilen her yaştan Antalyalı, festivalin renkli ve heyecanlı etkinlikleriyle az da olsa stres attı ve tutkularını hayata geçirme fırsatı yakaladı.

  Bir başka ifadeyle motosiklet, bisiklet, dağcılık, su sporları, tenis, doğa ve macera sporlarına yönelik pek çok etkinliğin düzenlendiği festivalde, yarış dronları gösterisi yapıldı. Yavaş gitme ve dengede durma gibi bisiklet yarışmaları, ok atma müsabakaları yapılırken Enduro Motor Sporları kulübü de çocuklara kros motor sürüş eğitimleri verdi. Jandarma Arama Kurtarma köpekleri gösterisi ise beğeniyle izlendi. Kendilerine verilen komutları başarıyla yerine getiren jandarma köpekleri festivali ziyaret edenlerin ilgi odağı oldu. 

 

HobiFest 2024’ün son gününde dans gösterilerine ve konserlere ev sahipliği yaptı. Festivalin kapanışında İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Genç Sahne Konseri, Dance Of Life Halk Oyunları gösterisi ile VoSahne ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası konser verdi. Cam Piramit alanında kurulan sahne alanını dolduran Antalyalılar VoSahne’nin seslendirdiği şarkılara eşlik ederek eğlendi.

            Buraya kadar her şey güzel… Ancak bu tarz etkinliklerin daha fazla vatandaşla buluşturulması, tanıtımının daha etkin yapılması gerekiyor.

            Konuştuğum, söyleştiğim bir çok vatandaş; ‘’Böyle bir etkinlik mi vardı? Hiç haberimiz olmadı!.’’ Şeklinde görüşlerini dile getirdiler.

            Bir organizasyonu başarlı kılan en önemli ayrıntı iletişim ve tanıtımdır.

            Bu ve buna benzer etkinliklerin daha geniş kitlelere ulaştırılması için Büyükşehir’e daha fazla görev düşüyor…

Bu yazı toplam 319 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim