




Hemşire Adaylarına İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hemşirelik Fakültesi, 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi düzenledi.
Atatürk Konferans Salonu'nda AÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Fikri Bilir tarafından verilen eğitime hemşirelik fakültesi öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Eğitim boyunca öğrencilere iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili genel kuramsal bilgiler verildikten sonra sağlık çalışanlarının görev yerleri olan hastanelerde karşılaşacakları ekstrem durumlar, kazalar ve örnek olaylar üzerinden gidilerek karşılaşılması muhtemel risklere değinildi.
AÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Fikri Bilir, şiddet olaylarının en çok yaşandığı sektörün sağlık sektörü olduğunu kaydetti. Bu oranın diğer sektörlere göre 16 kat fazla olduğuna dikkati çeken Bilir, hemşire adaylarına herhangi bir şiddet olayına maruz kaldıkları yahut tanık oldukları anda iç hattan 112 kodlu numarayı derhal aramaları ve durumu güvenliğe iletmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca sağlık sektöründe en çok mobbing hadisesinin de hastanelerde görüldüğüne vurgu yaparak bu konuda da genç hemşireleri bilgilendirdi.
FOTOĞRAFLI

Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- Thomas Reis: "Yarından itibaren kesinlikle kafamızı tekrar kaldırmamız gerekiyor’’
- Joao Pereira: "Bu galibiyeti bütün kulüp çalışanlarına armağan etmek isterim’’
- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Mevlüt Çavuşoğlu’na taziye ziyareti
- Matematikte Sınır Tanımayanlar Akdeniz Üniversitesi’nde ödüllerini aldı
- KKTC Başbakanı Ünal Üstel’den Mevlüt Çavuşoğluna taziye ziyareti
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim