Bugün 16 Eylül 2024 Pazartesi
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2820.34
    %0.22
  • Dolar
    34.0022
    %0.32
  • Euro
    37.839
    %0.57
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kepez Belediyesi'nin yeni kardeşleri oldu
03 Eylül 2024 Salı 16:15

Kepez Belediyesi'nin yeni kardeşleri oldu

Kepez Belediyesi'nin Ağustos ayı meclis toplantısında çeşitli illerdeki 6 ilçe belediyesi ile kardeş belediye olunması kararı alındı.

Kepez Belediyesi'nin Eylül ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Başkan Mesut Kocagöz başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 25 maddenin karara bağlandığı toplantıda kararlar oy birliğiyle alınırken, kreş fiyatlarının güncellenmesi kararı AK Parti Grubu'nun 'Hayır' oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda çeşitli şehirlerdeki 6 ilçe belediyesiyle kardeş belediyecilik ilişkileri kurulması kararı da alındı. Mecliste siyasi partilerin grup sözcüleri gündem dışı konuşma gerçekleştirirken Başkan Mesut Kocagöz, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı. "Türkiye Cumhuriyeti var oldukça Zafer Bayramı'nı kutlamaya devam edeceğiz" diyen Kocagöz, "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun. 1071 Malazgirt Zaferimiz de kutlu olsun" ifadelerini kullandı. Kocagöz ve grup sözcüleri annelerini kaybeden meclis üyeleri İbrahim Velican ve İbrahim Yılmaz'a da başsağlığı diledi.

img-3676.jpg

KOCAGÖZ'DEN AK PARTİ GRUBUNA GÖNDERME

AK Parti Grup Sözcüsü Süleyman Acar'ın plan çalışması yapılan 5 mahalledeki kat artışı ve Altınova'da inşaatların durdurulmasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Kocagöz, "Vatandaşlarımızla da toplantılar yaptık. Toplantılarda hep kat artışı istediler. Kendilerine hep söyledik, kat artışı verebilmek için emsal artışı olmaz. İkincisi de zemin müsaade ederse. Zemin etüdü yapılacak. Etüt yapıldığında 7 kata müsait değilse zaten olmaz. Vatandaşa biz bunu açıkladık" dedi. Altınova'da inşaatların durdurulmasıyla ilgili İmar Müdürü'nden meclisi bilgilendirmesini isteyen Kocagöz, yapılan bilgilendirmenin ardından, "Orada daha önceden verilmiş yerler var. Şuanda isteyenler var. Yeni bir yasa çıktı. Altıntaş'ta da aynı şey söz konusu. Altıntaş'ta TÜBİTAK'tan rapor alınarak bu yapılmaya başlandı. Bizde başvurduk. 1-1.5 ay içerisinde gelecek ve ondan sonra görüşeceğiz. Oradaki iş adamları da ziyaret etti. Kendilerine ifade ettik" diye konuştu. AK Parti Grup Sözcüsü Acar'ın Valilik veya Devlet Hava Meydanları ile alakalı durdurmanın olmadığını söylemesi üzerine Kocagöz, "Ne Belediyemiz, ne Valimiz ne de başka bir yönetim yasayı çıkartmaz. Yasayı Türkiye Büyük Millet Meclisi, hükümet çıkartır. Bu yasayı hükümet çıkartmıştır. Durdurmak belediyenin suçu değildir. Biz yasayı uyguluyoruz. Biliyorsunuz yasayı uyguladığımız halde içeri atıyorlar, yasayı uygulamazsak ne yaparlar? Siz düşünün" dedi. Kocagöz'ün bu sözleri CHP'li meclis üyeleri tarafından alkışlandı.

img-3674.jpg

KEPEZ'E 6 YENİ KARDEŞ

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Görüşmelerde Belediye ile Yardım Gönüllüleri Eğitim ve Proje Derneği arasında işbirliği protokolü imzalanması için Kocagöz'e oy birliğiyle yetki verildi. Ayrıca Belediyenin imkanları ve tabi olduğu mevzuat çerçevesinde, karşılıklı işbirliği ile hizmet üretilmesi için karşılıklı imzalanacak protokol çerçevesinde Burdur'un Çavdır Belediyesi, Zonguldak'ın Alaplı Belediyesi, Malatya'nın Doğanşehir Belediyesi,  Konya'nın Seydişehir Belediyesi, Tokat'ın Turhal Belediyesi ve Hatay'ın Defne Belediyesi ile kardeş belediyecilik ilişkileri kurulmasına oy birliğiyle karar verildi.

 

KREŞ FİYATI 7 BİN 500 LİRA OLDU

2024 Yılı Gelir Tarifesi'nin güncellenmesi konusunun da görüşüldüğü mecliste, imar ile ilgili güncellemeler sonraya bırakılırken, aciliyetinden dolayı kreş fiyatlarının güncellenmesi ikinci oturumda karara bağlandı. Diğer maddelerin hepsinde oy birliğiyle karar alınırken, kreş fiyatlarının çok fazla artırıldığını belirten AK Parti grubu red oyu kullandı. Kreş fiyatının 3 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkarıldığı belirtilirken AK Parti grubu bunun çok olduğunu ifade etti. İlgili madde AK Parti'nin 'Hayır' oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. HABER: ÖMER ALİ YETGİN

Bu haber toplam 550 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim