Doğal afetlerde zamanlama, koordinasyon ve ulaşımla ilgili desteklerin büyük önemi var.
Her türlü afetlerde zamanında müdahale ve koordinasyonla ilgili hazırlıkların aksamaması için de titiz bir çalışmanın gerçekleşmesi lazım.
Bizleri büyük üzüntüye sevk eden Kahramanmaraş depreminde ortaya konulan yardımlaşma kadar, değişik kurum ve kuruluşların yardımların zamanında ulaşılmasını koordine eden birimlerin önemi bulunmakta.
İlimizde de bu manada çalışmalar devam etmekte.
Kamu kurum ve kuruluşlar, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri deprem bölgesine yardımcı olabilmek için dayanışma göstermekte. Bu manada Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından 30 ekip, 46 araç, 4 arama köpeği ve 980 gönüllüsüyle arama-kurtarma çalışmalarını sürdüren AKUT’un Antalya biriminin Hatay operasyonunu Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinden (ASSİM) yönetiliyor.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli, 6 Şubat’ta saat 04.17’de meydana gelen 7.7’lik depremin ilk saatinde AKUT’un Alanya ekibi, arama-kurtarma çalışmaları için yola çıkartıldı. Depremin üzerinden 1 haftan fazla geçerken Antalya’da 73 AKUT gönüllüsü bölgede çalışmalara katıldı. AKUT, depremin etkilediği 10 ilde 30 ekip halinde 46 araç, 4 arama köpeği ve 980 gönüllüsüyle arama-kurtarma çalışmaların sürdürürken bu çalışmalarda son olarak 397 kişinin de tahliyesi gerçekleştirildi.
AKUT Antalya ekibi, depremin büyük yıkıma neden olduğu Hatay’da çalışmalarını sürdürürken bölgedeki koordinasyon ve organizasyon Muratpaşa Belediyesi’nin sivil toplum merkezi ASSİM’den sağlanıyor. AKUT Antalya Lojistik yetkilileri konuyla ilgili, depremin 10 ili etkilemesi nedeniyle Hatay’la birlikte birçok noktaya teknik malzeme desteğinin de Antalya’daki merkezden yönlendirildiğini söylediler.
Deprem felaketinin yaralarını sarmada örnek bir çalışma gösteren vatandaşlarımızı da unutmamak lazım.
Esen kalın.
Bu yazı toplam 560 defa okunmuştur.