Doğal ve organik ürünlere yönelme konusunda son senelerde oldukça fazla bir talep var.
Bu talepler artarken diğer taraftan da söz konusu ürünlerin pazarlanması, sergilenmesi ve teşvik edilmesi anlamında ihtiyaçlar doğuyor.
Üreticiler ve vatandaşlar köy pazarları tarzında yerlerde organik ürünlerin satışına da ilgi göstermekte.
Bu manada belediyeler de bir takım çalışmalar yapıyor.
Mesela Kepez Belediyesi, tarımsal ve hayvansal üretimin sürdüğü kırsaldaki 6 mahallesine, ‘köy pazarı’ inşa ediyor. Mahallelerdeki çiftçilerin ürünlerini satabilecekleri köy pazarları, pazar kurulmayan günlerde etkinlik alanı olarak kullanılacak.
Tarımda farkındalık oluşturmak amacıyla 200 dönüm arazi üzerine Antalya Orman Çiftliği kuran, 540 dönüm tarlaya buğday eken Kepez Belediyesi’nden, ilçesindeki çiftçilere pazar yeri desteği geldi.
Kırsal kesimlerdeki tarımsal ve hayvansal üretime desteklemek amacıyla Fantastik Park’ta köy pazarı kuran, organik ürünler pazarının da temelini atan Kepez Belediyesi, tarımsal ve hayvansal üretimi destekleyecek bir projesini daha gerçekleştiriyor.
Bu manada köy pazarı projesinin yapımı başlıyor. Köy pazarı, tarımsal ve hayvansal üretimin hala sürdüğü ilçenin kırsaldaki Başköy, Odabaşı, Kirişçiler, Çamlıca, Kızıllı ve Gaziler mahallelerine kazandırılacak.
Mimari projesi tamamlanan pazarlarının, yapım ihalesi de gerçekleşti.
İhale sürecinin kesinleşmesi, yüklenici firma ile yer teslimi sözleşmesinin imzalanmasından sonra köy pazarlarının inşası başlayacak.
Pazarların yapısal iskeleti, beton zemin çelik konstrüksiyonlu asma- germe membran şeklinde olacak. İçerisinde idare binası ve tuvaletlerin olacağı pazar yerleri 1000 metrekare alan üzerine inşa edilecek ve içerisinde satış tezgâhları bulunacak.
Köy pazarı tarzındaki alanların ilgi göreceğini düşünüyorum.
Bununla birlikte organik ürünlerin yetiştirilmesi ve vatandaşa buluşturulması noktasındaki girişimleri faydalı buluyorum.
Esen kalın.
Bu yazı toplam 681 defa okunmuştur.