




Maraş Biberi’nden Bu Yıl 30 Bin Ton Üretim Bekleniyor
Kahramanmaraş'ta çiftçiler tarafından ekimi yapılan "Maraş Biberi'nin hasat dönemi başladı. Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden olan yaprak ve pul biberleri için işletmelerde hummalı çalışmalar yapılıyor.
Maraş mutfağının acı biberi hem sofralara lezzet katıyor hem de şifa dağıtıyor. Kentin coğrafi işaret belgeli tescilli ürünlerinden olan Maraş Biberi, il geneli 13 bin dönüm alana ekimi yapılıyor. Yıllık 25 bin ton üretim kapasitesi ile çiftçilerin geçim kaynağı olan üründen, yaklaşık 600 ton Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ediliyor.
Ağustos ayında hasadına başlanan ve kentteki işletmelerde hazırlanıp paketlenen ürün ülkenin birçok noktasına da gönderiliyor.
Biber üreticisi Mustafa Çaylı, "Maraş Biberi 8'inci ayda hasadı yapılır ve kurutulur. Çöpünden ayrılır ve kalitesine göre işletmelerde hazırlanır. Hazırlanan pul ve yaprak biberler paketlenip yurt içi ve yurt dışına gönderiliyor" diye konuştu.
Antalya Son Haber
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- Antalya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları
- Yangına dayanıklı kapı krizi: Antalya’da 1600 otelden yüzde 90’ı risk altında
- Prof. Dr. Koç’tan Prematüre Doğum Uyarısı: "En İyi Transfer Anne Karnında Olandır"
- Her yıl aynı caminin kubbesine yuva yapan leylek cemaatin ilgi odağı oldu
- Antalya’nın çocuk başkanından dünya çocuklarına barış çağrısı
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim