Bugün 21 Nisan 2025 Pazartesi
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4197.162
    %2.98
  • Dolar
    38.2043
    %-0.12
  • Euro
    44.0731
    %0.67
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mersin’den Irak’a İhraç Edilen Baklada Hasat Sona Erdi
12 Mart 2021 Cuma 11:28

Mersin’den Irak’a İhraç Edilen Baklada Hasat Sona Erdi

Mersin'in Silifke ilçesinde Irak'a ihraç edilen baklanın hasadında sona gelindi.

Mersin'in Silifke ilçesinde Irak'a ihraç edilen baklanın hasadında sona gelindi.

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer yaptığı açıklamada, bakla sezonunun sona erdiğini, şu anda üreticiden kilosunun 3 liradan alındığını kaydetti.

İlk hasatta ihraç edilen baklanın özel olarak paketlendiğini belirten Türer, bakla fiyatının iyi olmasının ise üreticiyi sevindirdiğini belirtti. Bu yıl 4 bin dönüm araziden 6 bin ton bakla hasat edildiğini vurgulayan Türer, bunun yarısının Irak'a ihraç edildiğini, kalan kısmının ise iç piyasada tüketildiğini söyledi.

Hasat mevsiminin 8 liradan başladığını, şu anda son hasadın 3 liradan kadar devam ettiğini anlatan Türer, çiftçilerin bu sezon emeklerinin karşılığını aldığını belirtti.

Göz alıcı yeşil rengiyle tazeliği simgeleyen baklanın geçmişinin çok eskilere dayandığını, vitamin bakımından da zengin bir sebze olduğu için Türk mutfağının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olduğunu belirten Ali Türer, "Çukurova bölgesinde yaygın olarak üretimi yapılan bakla, hem taze hem de kuru olarak yenilebilen bir sebze. Bölgemizde üretilen baklanın çoğunluğu İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere gönderiliyor" dedi.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1205 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim