Bugün 08 Eylül 2024 Pazar
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2725
    %0.00
  • Dolar
    33.9708
    %0.00
  • Euro
    37.6168
    %0.00

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Parkta sağlık ocağı olur mu?

25 Haziran 2024 Salı 00:07

Zaman zaman yayla ilçelerinden Korkuteli’ne gidiyorum. Aşırı nem ve sıcak nedeniyle kısa da olsa nefeslendiğim bu ilçeyi maalesef her gidişimde biraz daha eski görüntüsünden uzaklaştığını görüyorum.

            Bunun da en büyük nedeni çarpık yapılaşma izlerinin bu ilçede de fazlasıyla kendini göstermesi!

            Yaz aylarında rekor derecede nüfusu artan Korkuteli’de  park sayısı hemen hemen yok denecek kadar az!

            Özellikle ilçe merkezinde sınırlı sayıdaki parklara da yeterince ilgi ve bakım yapılmıyor. Bunlardan birisi de Yeni Mahalle’de bulunan park!

            Yeni Mahalle Parkı olarak bilinen; ancak ne gariptir ki, ne tabelası, ne de ismi olan bu parkın ortasına yapılmaya başlanan sağlık ocağı çevredeki vatandaşların yoğun tepkisine neden oluyor.

            Sağlık Ocağı için daha önce başka bir arsanın belirlenmesine rağmen, birdenbire sağlık ocağının elde kalan sınırlı sayıdaki 4.4 dönümlük parka yapılmaya başlandığını söyleyen vatandaşlar, ‘’Belediye başka bir yer bulamadı mı hepimize adeta bir nefes olan bu parkta karar kıldı?’’ şeklinde tepkilerini dile getiriyorlar.

            Olayın sağlık ocağı konusu olmadığını, sağlık ocağına karşı omadıklarını, ancak yer seçiminin yanlış ve hatalı olduğunu belirten vatandaşlar, sağlık ocağı tamamlandıktan sonra parkın başka sosyal eklentilerle çevrileceğini, parkın da otoparka dönüşeceğinin altını çiziyorlar.

            Gerçekten burada bir çelişki var!

            Korkuteli Yeni mahalle sakinleri bu hatadan bir an önce dönülmesini istiyor.

            Israrla sağlık ocağına karşı olmadıklarını, ancak yer seçiminin son derece yanlış olduğunu, vatandaşları bilgilendirmeden hızlıca bu kararın alındığını, sağlık ocağı için daha önce başka bir arsanın ayrılmasına rağmen, fikir değiştirilerek Yeni Mahalle parkının seçildiğini belirtiyorlar.

            Yeni mahalle muhtarına da değişik zamanlarda bu durumu ilettiklerini ifade eden vatandaşlar, bilgi sahibi olamadıklarını belirtiyorlar.

            Sosyal donatı alanları içerisinde parklar önemli bir yer tutar. Çünkü yapısal tıkanıklık içindeki ve çarpık yapılaşma anlamında çocuk parkları ile doğal dokular adeta çevredeki binalara nefes olurlar.

            Korkuteli Yeni Mahalle’de yapımına başlanan sağlık ocağı parkın doğal dokusunu bozacak endişesini haklı buluyorum. Çünkü görünen o ki sağlık ocağı yapılırken parkın silüeti zarar görecek. Çocuk oyun aletlerinin söküldüğünü, ağaçların kesildiğini söyleyen vatandaşlar, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran’ın bu hatalı karardan dönmesini beklediklerini belirtiyorlar.

            Bu konudaki en büyük endişe ise, yakın zamanda söz konusu parkın başka ünitelerle destekleneceği ve otoparka dönüşeceği…

            Bakalım; gelişmeleri hep birlikte gözlemleyeceğiz.

 

Bu yazı toplam 410 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim