




Pursaklar’da "Purbal" Hasadı
Organik ürünlere verdiği önemle ön plana çıkan Pursaklar Belediyesi, organik bal üretimi gerçekleştirdi.
Pursaklar'ın Sirkeli Mahallesi'nde doğal yöntemlerle üretilen balın markalaşması ve kalitesinin artırılması amacıyla belediye tarafından bal üretimi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin önderliğinde Pursaklar halkına Purbal'ı anlatmak, vatandaşlar arasında tanınır hale getirerek üretimini teşvik etmek amaçlanıyor.
Pursaklar halkını üretime yönlendirmeyi amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, "Yüksek kaliteli hava ve bitki örtüsüne sahip Sirkeli bölgemizde ilk bal hasadını yapıyoruz. Mart ayında biz bu işe başlarken Sirkeli'de bal olmaz diyenler vardı. Allah'a hamdolsun bugün yüzde yüz doğal, yoğun aromalı geven balını ürettik. Purbal ismini tescilledi. Sirkeli'de arıcılığın yaygınlaşmasını istiyoruz. Ürettiğimiz balları da ilçemizde yaşayan yetim ve muhtaç ailelere dağıtacağız. Arı gibi çalışmaya üretmeye ve üreteni de desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Geven balının faydaları
Soğuk algınlığı ve grip, enfeksiyon, kronik yorgunluk ve astıma şifa sağlıyor. Kalp rahatsızlıkları, böbrek rahatsızlıkları, mide ülserleri gibi rahatsızlıklara da iyi gelen geven balı, ayrıca çeşitli alerji ve yaralara, hazım sorunlarına da iyi geliyor. Kemoterapi nedeni ile ortaya çıkan iştahsızlığı da ortadan kaldırıyor.
Antalya Son Haber
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- Antalya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları
- Prof. Dr. Koç’tan Prematüre Doğum Uyarısı: "En İyi Transfer Anne Karnında Olandır"
- Her yıl aynı caminin kubbesine yuva yapan leylek cemaatin ilgi odağı oldu
- Yangına dayanıklı kapı krizi: Antalya’da 1600 otelden yüzde 90’ı risk altında
- Thomas Reis: "Yarından itibaren kesinlikle kafamızı tekrar kaldırmamız gerekiyor’’
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim