




Sedef Hastalığı Hasta Okulu Gerçekleşti
Sedef Hastalığı Farkındalık Günü dolayısıyla Sedef Hastalığı Hasta Okulu, ADÜ Hastanesi Seminer Salonu'nda gerçekleşti.
Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Şendur, tarafından sedef hastalığının özellikleri, tedavileri, yapılması gerekenler konusunda bilgi verildi.
Prof. Dr. Neslihan Şendur, sedef hastalığını özellikle diz ve dirseklerde, saçlı deride beyaz renkli kabuklar ile seyreden bir deri hastalığı olarak tanımladı ve "Sedef hastalığı, hayat boyu devam eder. Nedeni üzerinde tartışmalar hala devam etmektedir. İmmunolojik, genetik özellikleri olan bulaşıcı olmayan bir deri hastalığıdır. Yaşam boyu devam etmesine rağmen hastalık iyilik hali yani derinin tümüyle iyileştiği dönemler ve bazen de şikayetlerin artmasının görüldüğü dönemler ile seyreder. Kişilerin yaşam kalitesini bozan, ancak tedaviler ile kontrol altına alınabilen sedef hastalığı tüm dünyada görülen bir hastalıktır." diye konuştu.
Düzenli olarak devam edecek Sedef Hastalığı Hasta Okulu'nun bir sonraki toplantısı, 27 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşecek.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- Thomas Reis: "Yarından itibaren kesinlikle kafamızı tekrar kaldırmamız gerekiyor’’
- Joao Pereira: "Bu galibiyeti bütün kulüp çalışanlarına armağan etmek isterim’’
- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Mevlüt Çavuşoğlu’na taziye ziyareti
- Matematikte Sınır Tanımayanlar Akdeniz Üniversitesi’nde ödüllerini aldı
- KKTC Başbakanı Ünal Üstel’den Mevlüt Çavuşoğluna taziye ziyareti
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim