- IMKB
% - Altın
3812.802
%0.30 - Dolar
37.9254
%0.01 - Euro
41.1537
%0.10
- 18:53 - Et sektörü karamsar
- 18:48 - İYİ Parti’de bayramlaşma
- 18:01 - Yaşam Hastanesi: "Kanserle mücadelede erken teşhis hayat kurtarır"
- 17:43 - TFF 2. Lig: Isparta 32 Spor: 2 - Kepezspor: 4
- 15:23 - Antalya’da hortum 2 tonluk bungalovu 30 metre sürükledi, karavanı otomobillerin üzerine fırlattı
- 15:23 - Akçatı’da imece usulüyle çok amaçlı spor salonu yapılıyor
- 14:23 - Bilimin müzesi Kepez’de
- 13:58 - Antalya iş dünyasından boykot çağrılarına tepkiler
- 13:28 - Antalya’da bayram tatiline yağmur engeli
- 12:23 - Antalya’nın spor festivali markası Runtalya 20 yaşında
- 12:23 - Antalya’da dağ bisikleti macerası başlıyor
- 11:03 - ATB hal endeksi: Sebze ve meyvede miktar geriledi, fiyatlar yükseldi
- 10:23 - Antalya’daki Atatürk Parkı’nın ışıklandırmaları yenilendi
- 16:43 - Antalyasporlu milli cimnastikçilerden Sofya’da 4 bronz madalya
- 09:58 - Antalya’da ilk imza Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK





Turizmde özeleştiri zamanı…
Özeleştirinin olmadığı yerde, yanlışlıklar ve hatalar adeta cirit atar… Hangi alanda olursa olsun, hangi iş kolunda ve sektörde olursa olsun bu tanımı hayatımıza koymak zorundayız.
Artık turizmde deyim yerindeyse en verimli ay olan Ağustos’tayız. Bu günlerde daha fazla turisti nasıl ülkemize ve şehrimize getirebiliriz; düşüncesini canlı tutmalıyız.
Turizm; çok yönlü ve katma değer yaratan sektörlerin başında gelmesi bakımından stratejik öneme sahip.
Turizmin uzun soluklu ve tüm yıl boyunca dolu dolu yaşanabilmesi için çok yönlü düşünülmesi gereken bir sektör.
Yıllarca ülkemizde turizmi 5-6 aylık bir zaman dilimine yaydık ve öyle düşündük.
Yani; Mayıs ayı ile başlayan ve Ekim ayının sonu itibariyle sona eren bir süreç…
Oysa ‘’12 Ay Turizm’’ bir hedef değil, bir yaşam biçimi olmalı.
Bunun için olmazsa olmaz denilen kriterler var.
Her şeyden önce yerli ve yabancı turistleri tüm yıl boyunca şehrimize çekebilecek sinerjiyi yaratmamız gerek.
‘’Her şey Dahil’’ sistemi yıllarca tartışıldı, yazıldı, çizildi.
Kimisi, ‘’Her şey Dahil’’ sistemi turizm için son derece zararlı dedi, kimisi kesinlikle olmalı dedi.
Sektörün içinden gelenler bile bu sisteme çok sıcak baktı.
Halen bu tartışmalar devam ediyorken, Bodrum, Kuşadası, Alaçatı gibi tatil beldelerinde fiyatların aşırı yüksek olmasının sonrasında özellikle yerli turistlerin Yunan adalarına gitmesi gündemdeki yerini koruyor.
Her zaman vurguladığım gibi turizmin çeşitlendirilmesi gerek ve turizmi sadece yiyecek – içecek konseptine sığdırmamak gerek.
Her şey Dahil sisteminde 5 yıldızlı otellerin farklı konseptlerinden ‘’fırsat bulabilen’’ yerli ve yabancı turistleri zorunlu olmadıkça kent merkezinde göremiyoruz.
Örneğin; bu günlerde Kazım Özalp Caddesi diye tanımlanan Kapalı Yol, Işıklar ve Atatürk Caddesi gibi alanlarda renkli görüntüler var.
Ama ya diğer cadde ve sokaklar?
Aynı şeyi şehrin bütünü için söylemek mümkün değil!
Turizmin lokomotifi Antalya’da akşam ticaretinin yıllardan beri yaygınlaştırılamaması en büyük eksiklik olarak gösteriliyor.
Örneğin bugünlerde Şarampol Kapalı Yol olarak adlandırılan Kazım Özalp Caddesi’nde bir canlılık göze çarparken, aynı canlılık ve hareketliliğin şehrin bütününe yayılması gerek.
Kazım Özalp, Güllük ve Atatürk Caddesi hariç Antalya’nın büyük bir bölümünde akşam ticaretinin yok denecek kadar az olması, esnafın turizmden yeteri şekilde yararlanmasını engelliyor.
Antalya’ya yeni cazibe merkezlerinin oluşturulmasının ‘’kaçınılmaz’’ olduğunu söyleyen vatandaşlar; ‘’Çok değil 2 -3 ay sonra yaz sezonu bittiğinde kent merkezinde akşam ticaretinin tamamen kaybolmaya başlayacağını söylüyorlar.
Bunda da haklılık payları var.
Akşam ticaretinin sürdürülebilir olması için şehrin, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle desteklenmesi gerekiyor.
Bu noktada Antalya’da maalesef akşam ticareti yok denecek kadar az. Hatta yok. Durum böyle olunca turistler ‘’Her şey Dahil’’ sistemine bağlı olarak otellerde kalmayı tercih ediyor. Yerli turisti de şehir merkezine çekecek bir proje yıllardır hayata geçirilemedi.
Yeni çekim merkezleri oluşturma konusunda aslında kaybedecek zaman yok.
Şehir merkezindeki esnafların da fiyat standardı konusunda denetlenmesi gerekiyor.
Bodrum, Kuşadası ve Alaçatı gibi tatil beldelerinde yaşanan sıkıntının Antalya’da da olmaması için başta ilgili belediyeler, ATSO, AESOB gibi meslek odaları etkin çalışma yapmalı.
Kurslar ve etkinliklerMustafa Yetgin
İMAMOĞLU’NU KİM ÇAĞIRIYOR?Eşref Ural
Bayram heyecanımız nereye kayboldu?İSA KAVLAK
Bayramlar fırsattır!Ömer Yetgin
HEYBEDEKİ BÜYÜK TURP:TÜRKİYEGürsel Kaya
Evren Cebeci ve KampKahraman Köktürk
EMEKLİ OLUNCA ÇALIŞMAK İSTEMEMRaziye Gök Aktaş
ŞEHİRLEŞME-4Muharrem Yellice
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Antalya İş Dünyasından Boykot Çağrılarına Tepkiler
Antalya’da Bayram Tatiline Yağmur Engeli
Atb Hal Endeksi: Sebze Ve Meyvede Miktar Geriledi, Fiyatlar Yükseldi
Isparta’da Bayram Öncesi Gül Lokumu Satışları Arttı
Müsi̇ad Antalya’nın İftar Programında İş Dünyası Bir Araya Geldi
Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Kacır: "Türkiye, Küresel Pazarın Yüzde 68’ini Kontrol Ediyor"
9 Günlük Bayram Tatili, Antalya’daki Otelleri Hareketlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cw Solar Cell’e Ödül
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim