




14 Mart Tıp Bayramı
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, mesleğine olan inançla her türlü zorluğun üstesinden gelen tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.
Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Prof. Dr. Dağlı, 2020 yılında başlayan pandeminin tüm dünya sağlık çalışanlarının fedakarlığını ve çalışma şartlarındaki zorluğu bir kez daha gözler önüne serdiğini kaydetti.
Prof. Dr. Dağlı, "Çok uzun ve zorlu bir eğitimden geçen, hayat boyu öğrenme ve bilgilerini yenileyerek mesleğini uygulayan hekimlerimizle, onların başarılarında büyük pay sahibi olan sağlık çalışanlarımıza hepimizin minnet borcu var" ifadelerini kullandı.
14 Mart tarihinin Tıp Bayramı olarak kutlanmasına da değinen Prof. Dr. Dağlı, mesajında Ülkemizdeki ilk Cerrahhane, II. Mahmut Dönemi'nde, Şehzadebaşı'nda bulunan Tulumbacıbaşı Konağı'nda, Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire ismiyle 14 Mart 1827 tarihinde kurulmuş, 1838 yılında ise ismi Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane olarak değişmiştir. Ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilen bu gelişme nedeniyle 14 Mart tarihi Tıp Bayramı olarak kutlanmaya başlamıştır. Sağlık temalı bir üniversite olarak, sadece şehrimize değil, ülkemize ve dünyaya, başarılarıyla hepimizin göğsünü kabartacak, çalışmalarıyla insan sağlığına katkılar sağlayacak, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün güven ve inancına layık hekimler ve sağlık profesyonelleri yetiştirmek amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarının ve öğrencilerimizin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.
Antalya Son Haber
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- Yenidoğan Uzmanları Antalya’da Buluştu: "Aşı Reddi Çocukları Korumasız Bırakıyor"
- MUTLUYUZ VE GURURLUYUZ…
- Turunç Masaya her 2 dakikada bir telefon, bir ayda 21 bin çağrı
- MÜSİAD Ticaret Ofisi tarafından düzenlenen Antalya Network Toplantısına yoğun ilgi
- 10.Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı devam ediyor
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim