'14 Mart Tıp Bayramı' Kutlanıyor
ANTALYA Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin, Tıp Bayramı'nın 100'üncü yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, sağlıkta şiddeti önlemek için hazırlanan yasa tasarısını bir an önce yasallaşması gerektiğini söyledi.
Antalya'da 14 Mart Tıp Bayramı, düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı. Antalya'daki kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Antalya Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Türkiye Hemşireler Derneği tarafından daha sonra basın toplantısı düzenlendi. Antalya Tabip Odası'nda düzenlenen basın açıklamasına, Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Başkanı Kenan Akkiraz, Türkiye Hemşireler Derneği Başkanı Şükran Çiloğlu Ünal, çok sayıda hekim ve sağlık çalışanı katıldı. 14 Mart Tıp Bayramı'nın tarihi geçmişini anlatan Prof. Dr. Nursel Şahin, şehir hastanelerinin önemli kriz merkezleri olduğunu, üniversite hastanelerinin borç batağında olduğunu ve sağlıkta şiddeti önlemek için yasa tasarısının bir an önce yasalaşması gerektiğini söyledi.
'HİZMETTE ULAŞILABİLİRLİK ZORLAŞTI'
14 Mart Tıp Bayramı'nın 100. yılını kutladıklarını anlatan Prof. Dr. Nursel Şahin, Tıb Bayramı'nın ortaya çıkışının 14 Mart 1827 tarihinde İkinci Mahmut döneminde Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire'nin kurulmasıyla oluştuğunu, kuruluş günü olan 14 Mart'ın "Tıp Bayramı" olarak kabul edildiğini söyledi. Tıp Bayramı'nın ilk kutlamasının ise 14 Mart 1919'da İstanbul'da yapıldığını anlatan Prof.Dr. Nursel Şahin, "Geçmişe dönüp baktığımızda ülkemizin yeterli düzeyde gelişmediğini görmekteyiz. Ülkemizin tüm güzellikleri yağmalanmakta, kamusal varlıklarımız yok edilmekte ya da özelleştirilerek sermayeye terk edilmektedir. Sağlıkta çözüm olarak önümüze konan "Şehir Hastaneleri" sağlığın en önemli kriz merkezleri haline gelmiştir. Adeta çözümsüzlük üretilmiştir. Hizmette ulaşılabilirlik zorlaşmış, mesleki uygulamalar kilitlenme noktasına gelmiştir" dedi.
HASTANELERİN BORÇLARI
Üniversite hastaneleri başta olmak üzere hastanelerin borç batağında olduğunu anlatan Prof. Dr. Şahin, tıbbi malzemelerin ve ilaçların çoğu zaman alınamadığını veya bulunamadığını söyledi. Prof. Dr. Nursel Şahin, "Hayati önemi olan ilaçlar ya ücretinin yüksekliğinden ya ödeme kapsamından çıkarılmasından ya da ithal edilememesinden ve ödeme politikalarındaki yanlışlıklardan ulaşılamaz hale gelmiştir. SGK tarafından katılım payı alınmaya devam edilmekte. En temel haklar sağlık ve eğitimin alınır satılır ticari bir meta olduğu gizlenemez durumdadır" diye konuştu.
'YASALAR ACİLEN HAYATA GEÇİRİLMELİ'
Sağlıktaki fiziksel ve sözel saldırılara, hatta ölümlere karşı tahammülleri kalmadığını anlatan Prof. Dr. Nursel Şahin, "Çıkartılan yasa, her birimizin yaşam hakkını tehdit eden şiddeti bırakın ortadan kaldırmayı, azaltmaya bile yaramamıştır. Özellikle eğitim ve gerçek anlamda caydırıcı yasalar acilen hayata geçirilmeli ve "Sağlıkta şiddet yasa tasarısı" acilen yasalaşmalıdır" dedi.
Prof. Dr. Nursel Şahin, 17 Mart'ta İstanbul'da "100 yıldır ülkemize, mesleğimize, geleceğimize sahip çıkıyoruz" adıyla yürüyüş düzenleyeceklerini söyledi.
FOTOĞRAFLI
- Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
- Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
- Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
- ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- Antalya’da iniş sırasında motoru yanan yolcu uçağına rekor sürede müdahale
- Yanan uçaktan tahliye anları film sahnelerini aratmadı
- Bisikletiyle yaptığı mitinglerle tanınan bağımsız adayın ağır yaralandığı feci kaza kamerada
- Antalya’da hortum yıkıp geçti, evler ve seralar hasar gördü
- Kepez Belediyesi teyakkuzda bekledi; anında müdahale etti
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim