Bugün 30 Nisan 2025 Çarşamba
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4098.302
    %-0.13
  • Dolar
    38.454
    %-0.13
  • Euro
    43.755
    %-0.49
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adana Büyükşehir’den 250 Bin Adet Bez Çanta
11 Ocak 2019 Cuma 13:48

Adana Büyükşehir’den 250 Bin Adet Bez Çanta

Adana Büyükşehir Belediyesi, plastik poşet kullanımının azaltılmasına yönelik uygulamaları desteklemek amacıyla 250 bin adet bez çanta hazırlattı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, plastik poşet kullanımının azaltılmasına yönelik uygulamaları desteklemek amacıyla 250 bin adet bez çanta hazırlattı. Üzerinde belediye logosu, Halk İçin Halk Ekmek ve Adana Hazır sloganlarının yazılı olduğu bez çantalar vatandaşlara ücretsiz dağıtılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında ücretli poşet uygulamasının 1 Ocak'tan itibaren başlamasının ardından Adana Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Başkan Hüseyin Sözlü'nün talimatları doğrultusunda çalışma yürüten Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Adana Ulaşım A.Ş. 250 bin adet bez çanta hazırlattı. Üzerinde belediye logosu, Halk İçin Halk Ekmek ve Adana Hazır sloganlarının yazılı olduğu bez çantaların dağıtımına başlandı. Semt pazarlarında ve ekmek büfeleri ücretsiz dağıtılan bez çantaları alan vatandaşlar, çevrenin korunmasına yönelik hizmetlerinden dolayı Başkan Hüseyin Sözlü'ye teşekkür etti. Vatandaşlar, uzun ömürlü bez çantaları pazar ve market alışverişlerinde rahatlıkla kullanacaklarını belirtip, bilinçlendirme kampanyasını desteklediler.

"Adana evimiz gibi tertemiz"

Öte yandan Adana Büyükşehir Belediyesi, daha temiz ve yaşanabilir bir kent için "Adana Evimiz Gibi Tertemiz" sloganıyla yürüttüğü bilinçlendirme kampanyasında da atık pillerin, atık yağların ve ambalaj atıklarının evsel atıklarla bir arada çöpe atılmaması konusunda eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Anaokulu, ilkokul ve ortaokulları ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi'nde görevli çevre mühendisleri, çevreye zararlı atıkların toprak ve suyu kirletmeden toplanması ve uygun şartlarda bertaraf edilmesi konularında yarının büyüklerini bilinçlendiriyor.

Bu haber toplam 835 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim