Bugün 20 Nisan 2025 Pazar
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4074.566
    %0.00
  • Dolar
    37.9464
    %0.00
  • Euro
    43.137
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ATSO ve Çevre Mühendisleri Odası arasında eğitim protokolü
21 Aralık 2021 Salı 10:13

ATSO ve Çevre Mühendisleri Odası arasında eğitim protokolü

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi arasında eğitim protokolü imzalandı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi arasında eğitim protokolü imzalandı. Protokol Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Derya Ünver tarafından imzalandı. Konu ile ilgili konuşan ATSO Başkanı Davut Çetin, "Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi tarafından hazırlanan bilgilendirme programları kapsamında Odamız üyeleri ve üye çalışanları için çevre bilincini artırmaya yönelik online seminerler gerçekleştirilecek. Pandeminin seyrine göre seminerlerin Oda bünyesinde bulunan salonlarda yüz yüze gerçekleştirilebilecek" dedi.

"Bakanlığa rapor verilecek"

ATSO'nun en önemli faaliyetlerinden birinin Çevreci Dönüşüm çalışması olduğunu belirten Davut Çetin, "Bu eğitimleri sadece çevre dostu olduğumuz için değil, artık ekonomi buna bağlı olduğu için yapıyoruz. Çevreci Dönüşüm faaliyetleri kapsamında, Büyükşehir Belediyesi, Mimar ve Mühendis Odaları, il Müdürlükleri, ASAT, DSİ, OSB; ASBAŞ ve diğer kuruluşlarla büyük bir çalışma içine girdik. 100 civarında uzman, akademisyen çalışmaya başladı. Dünya döngüsel ekonomiye geçiyor. Yeni yatırım, ticaret ve istihdam alanı döngüsel ekonomi gibi alanlar olacaktır. Türkiye Paris İklim anlaşmasını onayladı ve AB Yeşil Mutabakatına uyum çalışmalarını başlattı. Dönüşüm süreci artık başlamıştır, iki yıl sonra ihracatta bu konu önümüze gelecektir. Bu nedenle sektörel çalışmalarda hızlı ilerlememiz gerekiyor. Çevre Bakanlığı'nın yeni yayınladığı yönetmeliğe göre; artık kimya, ahşap, tekstil, atık su, hayvancılık, su ürünleri, süt işletmeleri gibi birçok işletme havaya, toprağa ve suya emisyon veya salım miktarlarını yıllık olarak Bakanlığa raporlayacak. Bu raporlama karbon vergisine hazırlık aşamasıdır" diye konuştu.

"Çevreci oda unvanı"

Oda olarak "çevreci oda" unvanı almak istediklerini de belirten Davut Çetin, "Bu doğrultu da Güneş Enerjisi Santrali projemizi başlattık. Ayrıca sıfır atık hedefini de koyduk. Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubemizle birlikte yapacağımız eğitim programı ile üyelerimizi ve çalışanlarını bu alanda bilinçlendirmek istiyoruz. Tüm üyelerimizin seminerleri takip etmesini tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

"Seminerler düzenlenecek"

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Derya Ünver de, ATSO'nun Çevreci Dönüşüm çalışmalarını önemsediklerini ve en önemli paydaş kurumlarından biri olduklarını söyledi.

İlk etkinliğin 24 Aralık cuma günü 14.00 - 15.00 saatleri arasında "İklim Değişikliğinin Ekonomiye Etkileri Uyum Süreci ve Yeşil Mutabakat" başlığıyla gerçekleşeceğini belirten Derya Ünver, eğitim programı kapsamında: "İklim değişikliği kaynaklı afetler ve Antalya", "Sanayinin çevresel rotası döngüsel ekonomi", "Tarımda verimli kaynak kullanımı, "Geleceğin Antalya'sında çevre ve turizm ilişkisi", "Bütüncül su yönetimi", "Sıfır atık sistemi ve GEKAP", "Gelişen dünya büyüyen sorun: e-atıklar", "Yeşil Binalar - BREEAM Metodolojisi ile binaların sürdürülebilirliği" ve "Uluslararası yeşil anahtar programı" başlıklı seminerler düzenleyeceklerini bildirdi.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 2466 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim