Bugün 27 Nisan 2025 Pazar
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4094.521
    %0.00
  • Dolar
    38.4006
    %0.00
  • Euro
    43.6853
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ayakkabıları Ateşle Boyuyor
12 Kasım 2018 Pazartesi 09:23

Ayakkabıları Ateşle Boyuyor

Amasya'da yaşayan bir ayakkabı boyacısı müşterilerinin ayakkabılarını ateşle yakarak boyuyor.

Amasya'da yaşayan bir ayakkabı boyacısı müşterilerinin ayakkabılarını ateşle yakarak boyuyor.

Amasya'da yaşamını sürdüren 70 yaşındaki ayakkabı boyacısı Yalçın Taşan, müşterilerinin ayakkabılarını boyamaya başlarken ilk olarak ateş yakıp kazdığı önceki boya tabakasını ortadan kaldırıyor. Taşan, bu işlemi birkaç defa tekrarladıktan sonra da boya sürüp parlatarak ilk günkü görünümüne kavuşturuyor.

6 yaşından bu yana yaptığı mesleğinde müşterilerine daha iyi hizmet etmek için sürekli kendisini geliştirmeye çalıştığını belirten evli ve 3 çocuk babası Taşan, "Yeni boya atmam için önceki boyanın kazınması lazım. Bunu da ateşle yapıyorum. Müşterilerim zaten ayakkabılarını yaktığımı biliyor. Bilerek geliyorlar. Ayakkabılar daha güzel çıktıkça yüzleri gülüyor" dedi.

Hastalık boyutuna gelen işini temiz yapmaya çalışırken güne çok erken saatte başlayan Taşan, "Sabah 5, akşam 5. Benim mesai biter. Bu saatten sonra gelen müşterinin ayakkabısını boyamam" diye konuştu.

Müşterilerden Naci Arslantaş da "Yakarak boyayan başka bir ayakkabı boyacısı görmedim. Yalçın ustanın kendisine ait bir stili var. Ateşi söndürdükten fırçalıyor. Sonra boyayıp cilalıyor" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 569 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim