




Bayram Tatilinde Antalya'ya 2 Milyon Ziyaretçi
RAMAZAN Bayramı'nın 9 günlük tatilinde Antalya'ya sadece hava yoluyla gelen yabancı turist sayısı 654 bin oldu. Türkiye'nin dört bir yanından gelen yerli turistle birlikte kent 1,5- 2 milyon düzeyinde misafir ağırladı.
Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilinin en gözde kentlerinden biri de Antalya oldu. Alanya, Side, Belek, Kundu, Lara, Konyaaltı, Kemer, Çıralı, Olimpos, Adrasan ve Kaş bölgeleri bayramda binlerce yerli ve yabancı turist ağırladı. Bu yıl yurt dışı turizmde de rekor üstüne rekor kıran Antalya, dokuz günlük bayram tatilinde yurt içi turizmde de büyük hareketlilik yaşadı.
Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre, Antalya Havalimanı ve Gazipaşa Havalimanı aracılığıyla 1-9 Haziran döneminde kente gelen yabancı turist sayısı 654 bin 90 oldu. 8 Haziran Cumartesi günü 85 bin 205 turist sayısıyla tüm zamanların gün rekorunun da kırıldığı bayram tatili sürecinde 1 milyonu aşkın yerli turist de bayramı Antalya'da geçirdi. Oteller ve yazlıkçıların yanı sıra özellikle çevre illerden günübirlik gelenler, başta Konyaaltı ve Lara kumsalları olmak üzere sahilleri doldurdu.
TOPLAM TURİST 3, 9 MİLYONA ULAŞTI
9 Haziran itibarıyla Antalya ve Gazipaşa havalimanları olmak üzere kente gelen toplam yabancı turist sayısı ise 3 milyon 953 bin 879'a yükseldi. Hem haziran ayı rakamları hem de toplam rakamlarda geçen yıla göre yüzde 18'lik artış gerçekleşti. Gelen turistin 3 milyon 873 bin 621'i Antalya Havalimanı'na, 80 bin 258'i Gazipaşa Havalimanı'na indi.
FOTOĞRAFLI

Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- Antalya’da yaban keçileri dron ve kamera ile görüntülendi
- Demir bilek Rabia’nın hedefi dünya şampiyonluğu
- Kanserin Şifreleri Çözülüyor: Genetik Yatkınlık Ve Yapay Zekâ Erken Teşhiste Öne Çıkıyor
- Başkan Uysal: "Sosyal projelerimizi eşitlik, empati, erişilebilirlik ve güven ilkeleriyle inşa ediyoruz"
- Büyükşehir’in yangın eğitimleri sürüyor
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim