




BİK Antalya Şube Müdürü İdris Cirit: “Antalya’da güçlü bir basın var”
Basın İlan Kurumu (BİK) Antalya Şube Müdürü İdris Cirit, Antalya’daki yerel basının gücüne vurgu yaparak, yazılı ve dijital basının bölgedeki önemini dile getirdi. Göreve başlamasının ardından gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında gazetemizi ziyaret eden Cirit, Antalya basını hakkında ilk izlenimlerini paylaştı.
“GÜÇLÜ BİR BASIN YAPISI VAR”
Geçtiğimiz ay Basın İlan Kurumu Antalya Şube Müdürü olarak atanan İdris Cirit, Antalya’daki görevine başlamasıyla birlikte yerel medya kuruluşlarıyla güçlü bir iletişim ağı kurmayı hedefliyor. Beraberinde Şube Memuru Yasin İleri ile gazetemize yaptığı ziyarette Cirit, daha önce görev aldığı Denizli ve Manisa’dan farklı olarak Antalya’nın dinamik bir medya yapısına sahip olduğunu belirtti. “Antalya’da ilk izlenimlerimden anladığım kadarıyla güçlü bir basın var. Antalya basını kendini kanıtlamış, kabul ettirmiş bir yapıya sahip” diyen Cirit, şehirdeki basın kuruluşlarının topluma olan etkisinin de büyük olduğunun altını çizdi.
YEREL GAZETELER ARASINDAKİ REKABET VE İÇERİK KALİTESİ
Cirit, Antalya’da merkezde yayın yapan gazete sayısının fazlalığına dikkat çekerek, bu durumun basın kuruluşları arasında sağlıklı bir rekabet ortamı yarattığını ifade etti. “Antalya’da merkezde birçok gazete var ve bu gazeteler, haber ve içerik üretme noktasında birbirleriyle yarış halindeler. Bu rekabet, halkın daha çeşitli ve kaliteli içeriklere ulaşmasını sağlıyor” diye konuştu. Rekabetin olumlu etkileri sayesinde yerel basının bölge halkına daha doğru ve kapsamlı bilgi sunmak adına çaba sarf ettiğini belirten Cirit, medya kuruluşlarının bu noktada üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirdiğini de sözlerine ekledi.
DİJİTALLEŞME VE YENİ İSTİHDAM ALANLARI
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yazılı basından dijital basına doğru bir geçiş sürecinin yaşandığını da vurgulayan İdris Cirit, bu sürecin kaçınılmaz olduğunu ve medya sektöründe yeni fırsatlar doğurduğunu dile getirdi. “Teknolojinin gelişmesiyle internet haber siteleri de resmi ilan almaya başladı. Bu siteler sayesinde de yeni istihdam alanları yaratılmış oldu. Hem yazılı basın hem de dijital basın Antalya’da güçlü bir yer edinmiş durumda” dedi.
Cirit, özellikle dijital medya platformlarının resmi ilan alma hakkı kazanmasıyla birlikte, medya dünyasında yeni bir dönemin başladığını belirtti. Bu sürecin hem yerel hem de ulusal medya kuruluşları için önemli fırsatlar sunduğunu, dijitalleşme ile birlikte medyanın daha geniş bir kitleye ulaşma şansı yakaladığını ifade etti.
YEREL BASININ GELECEĞİ VE BİK’İN ROLÜ
BİK Antalya Şube Müdürü İdris Cirit, kurumun yerel basının güçlenmesi ve ilan gelirlerinin arttırılması yönünde önemli adımlar attığını dile getirdi. Cirit, “Biz de kurum olarak ilan gelirini arttıracak çalışmalar için yeni adımlar atıp, kurumlara yönelik ziyaretlere ağırlık veriyoruz” dedi. Bu ziyaretlerin sadece medya kuruluşlarıyla sınırlı kalmayacağını, kamu ve özel sektördeki tüm kurumlarla iş birliği içinde olacaklarını belirten Cirit, yerel basının finansal anlamda daha güçlü bir yapıya kavuşması için çalışacaklarını vurguladı.
Antalya’daki basının, hem içerik üretimi hem de ilan gelirleri açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Cirit, BİK olarak bu potansiyelin değerlendirilmesi için gerekli adımları atacaklarını ve yerel basının yanında olacaklarını belirtti. “Antalya gibi büyük bir şehirde basının güçlü olması, şehirdeki tüm dinamiklerin daha iyi işlemesine katkı sağlıyor” diyen Cirit, yerel medyanın şehrin gelişiminde önemli bir rol oynadığına dikkat çekti.
Antalya’daki basın kuruluşlarının güçlü ve bağımsız bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Cirit, Basın İlan Kurumu’nun da bu yapıyı desteklemeye ve güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.
HABER: İSA KAVLAK
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim