




Çukurova’da Yağışlarla Yüzü Gülen Üretici Hasat İçin Gün Sayıyor
Adana'da bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle zor günler geçiren buğday ve arpa üreticisinin yüzü son yağışlar ile gülerken, hasat için geri sayım başladı.
Türkiye'nin üretim merkezlerinden Adana'da arpa ve buğday tarlaları nisan yağmurları ile toparlanarak, çiftçilerin rekolte beklentisi arttı. 193 bin dönümde buğday, 10 bin dönümde ise arpa ekilen Çukurova bölgesindeki Adana Kozan'da da ilk hasada günler kaldı. Son yağışlarla kendine gelen tarlalarda buğday başakları sarardı, çiftçiler hasat için geri sayıma başladı.
İlçede 100 bin ton rekolte beklentisi olduğunu kaydeden Kozan Ziraat Odası Başkanı Yüksel Şahbazoğlu, "Şu anda hasat zamanına az kaldı. 10 bin dönüm arpamız, 193 bin dönüm arazide buğdayımız var. Bizim şu anda hasattan beklentimiz taban fiyatının açıklanması. İnşallah buradan da 100 bin ton rekolte beklentimiz var. Çiftçimizin yüzü gülecek diye düşünüyorum. Son yağışlar ile birlikte son anda buğdaylar toparladı. Buğdaylarımıza da, arpalarımıza da son dakika rahmet geldi. Çok şükür şu anda iyi. Verimleri de iyi" dedi.
Yedigöze Barajı suyunun tarlalara ulaşması ile toprağın bereketli olacağını düşündüklerini de belirten Şahbazoğlu, biçer döver bakımlarının da sağlıklı yapılmasıyla tarlalardan daha çok verim alınacağını kaydetti.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim