Antalya’da öyle doğal güzellikler var ki bazılarını gerçek anlamda turizme kazandırabiliriz.
Mesela Döşemealtı'nın eşsiz güzelliklerinden birisi de ismini Ekşili Mahallesi’nden alan Ekşili Göleti.
Çam ağaçlarıyla çevrili gölet, uzun yıllar önce sulama amaçlı inşa edilmiş. Biyolojik çeşitliliği, endemik floral yapısıyla ilgi çeken göletin çevresinde trekking ve benzeri aktiviteler için uygun parkurlar bulunuyor.
Antalya’ya 38 kilometre mesafedeki tabiat harikası diyebileceğim Döşemealtı Ekşili göleti gerçekten bakir kalmış doğal sulak alanlarımızdan birisi.
Bilhassa bu sene yağışların da iyi gitmesi sebebiyle su seviyesinin arttığı Ekşili Göleti’nin ulaşımı rahatlatılarak hafta sonları ailelerin durak noktası olabilir.
Bu doğal mekan yerli ve yabancı turist çekebilecek nitelikte.
Daha iyi bir tanıtımla hem Döşemealtı ilçesi bu canlılıktan faydalanabilir, hem de Antalya turizmde Ekşili Göleti’ni tanıtımda kullanabilir.
Benim burada dikkat çekmek istediğim husus, böyle tabiat şaheseri yerleri turizme kazandırırken, doğal alanları da korumamız lazım.
Döşemealtı ilçemizde turizmde eksiklikler var.
Bu tarz tanıtımlarla ve organizasyonlarla yerli ve yabancı turistlere Ekşili Göleti başta olmak üzere diğer tabiat harikası yerleri ön plana çıkarmamız lazım.
Mangal ateşi yakmadan buralarda piknik yapılabilir ve turlar düzenlenebilir.
Doğa yürüyüşleri tertiplenebilir.
Bu yazı toplam 1537 defa okunmuştur.