Teknoloji hızla ilerliyor ve enerjide yeni alternatifler yaşantımızda yer almaya devam ediyor.
Örneğin Avrupa ülkelerinde çok yaygın olan çöpten elektrik üretme meselesinde ülkemizde de olumlu çalışmalar ve projeler yapılıyor.
Elektriği ödediğimiz ciddi meblağ ortada.
Her ay ciddi paralar ödüyoruz ve kaynakları tüketiyoruz. Bu anlamda çöpten elektrik elde etme konusuna ciddi biçimde yoğunlaşmamız lazım diye düşünüyorum.
Günümüzde geri dönüşüm konusu; çok ciddi bir kazanım olarak karşımıza çıkıyor.
Hem maddi hem de çevreyle dost projelerin oluşumunda da mühim rol üstleniyor.
Şahsen ben çevre kirliliğinin önlenmesi ayrıntısını bu anlamda çok önemsiyorum.
Yani; çöplerin geri dönüşümle ekonomiye yeniden kazandırılırken elektrik enerjisine dönüştürülmesi akılcı ve çevreci bir olay.
Avrupa’da yıllardır başarıyla uygulanan bu proje ülkemizde de artık yaygınlaşmaya başladı.
Bu anlamda Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin çöplerinin değerlendirildiği Kızıllı Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi' yüzde 75 kapasite ile aktif bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Yani, 20 megawatt (mgw) elektrik üretilen tesiste 60 bin konutun elektrik ihtiyacı çöpten karşılanıyor.
Böylesi çevreci projeler diğer alanlarda da hızla yayılmalı.
Çöp altındır diye boşuna dememişler.
Bu yazı toplam 878 defa okunmuştur.