Bugün 28 Nisan 2025 Pazartesi
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4061.665
    %-0.81
  • Dolar
    38.4492
    %0.07
  • Euro
    43.6895
    %-0.32
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Etiyopya Heyetinden Vali Kamçı’ya Ziyaret
12 Kasım 2018 Pazartesi 11:28

Etiyopya Heyetinden Vali Kamçı’ya Ziyaret

Etiyopya'nın Oromia Bölgesi Başkan Yardımcısı AddisuLegasDuresso ve beraberindeki heyet Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'yı makamında ziyaret etti.

Etiyopya'nın Oromia Bölgesi Başkan Yardımcısı AddisuLegasDuresso ve beraberindeki heyet Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'yı makamında ziyaret etti.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu başkanı Tahir Nursaçan ile birlikte gelen konuğunu makamda ağırlayan Vali Kamçı, ziyarette yaptığı konuşmada, Başkan Yardımcısı Duresso ve beraberindeki heyeti Kayseri'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kayseri'nin sanayisi ve ticaretiyle gelişen bir il olduğunu vurgulayan Vali Kamçı, Kayseri'nin bu anlamda dünyaya açılan bir il olduğunu ifade etti.

Afrika ülkelerinin hem ülke hem de Kayseri açısından çok önemli olduğunu ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:

"Afrika ülkelerinden olan Etiyopya'da bizim için önemli bir ülke. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha üst seviyelere çıkması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu anlamda en büyük görev ticaret erbabı organize sanayi bölgelerimize düşüyor. Sanayicilerimiz her gün yeni gelişmelere imza atıyorlar. Etiyopya ile olan ilişkileri daha üst seviyelere çıkaracaklarından eminim."

Oromia Bölgesi Başkan Yardımcısı AddisuLegasDuresso yaptığı konuşmada,Etiyopya ile Türkiye'nin karşılıklı çok güçlü ilişkilere sahip olduğunu ifade ederek, "Hâlihazırda da Etiyopya'da Türkiye'nin yatırım bölgelerinden birisi. Kayseri, sadece ekonomik anlamda değil sosyal ve kültürel anlamda da çok büyük bir şehir. Ayrıca dün de Kapadokya'yı ziyaret ettik. Oranında muhteşem bir doğası ve güzelliği var. Etiyopya bildiğiniz gibi hızla büyüyen bir ekonomiye sahip. Pek çok anlamda her şeye yeni başlıyoruz. Kayseri OSB'ye yaptığımız ziyarette fabrikaları ziyaret ederek önemli tecrübeler edindik. Kayseri bizim için çok güzel bir model. Gönül ister ki bu modeli ülkemize uygulayabilelim." dedi.

Ziyaretin sonunda Vali Kamçı, Oromia Bölgesi Başkan Yardımcısı AddisuLegasDuresso ve beraberindeki heyet günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu haber toplam 350 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim