Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 şehirde yıkıma neden olan son depremin olumsuz etkilerini yaşamaktayız.
Bir taraftan depremin yaralarını sararken, bir taraftan da afet bölgelerine yardımlar devam ediyor.
Yardımlaşma ruhu ile depremin yaralarını sarma noktasında hakikaten büyük bir dayanışma örneği gösteriliyor.
Milletimiz böyle zor günlerde kenetlenmesini en güzel şekilde göstermekte.
İlimizde de bu manada yerel belediyeler değişik noktalarda yardımlaşma çalışmalarını sürdürüyor.
Mesela Döşemealtı Belediyesinde görevli inşaat mühendisi, makine mühendisi ve elektrik teknikerinden oluşan ekipler Osmaniye’de depremden etkilenen binalarda hasar tespit çalışmalarına başladı.
Merkezi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve son değerlendirmelere göre 7.7 olarak ölçülen depremin ardından tüm Türkiye tek yürek oldu. 6 Şubat’ta gece saat 04.17’de meydana gelen ve 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaket olarak nitelendirilen deprem tüm Türkiye’yi derinden sarstı. Deprem 10 ilde yıkıma neden olurken yaraların sarılması için Döşemealtı Belediyesi de seferber oldu.
Bu manada Döşemealtı Belediyesi öncelikli olarak kriz masası oluşturdu. Aynı zamanda bölgeye iş makinesi ve personel desteği sağlandı. Yardımların bir kısmı deprem bölgesine gönderilirken, diğer yandan deprem bölgesinden Antalya’ya gelen afetzedelere yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Osmaniye’de enkaz kaldırma çalışmaları sürerken bir yandan da hasarlı binaların tespitine devam ediliyor. AFAD Başkanlığı koordinesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yürütülen çalışmalarda belediye ekiplerimiz de aktif görev aldı. Bir inşaat, bir makine mühendisi ve bir elektrik teknikerinden oluşan Döşemealtı Belediyesi ekibimiz, Osmaniye Toprakkale İlçesi Dağıstan Mahallesi’nde 416 binada hasar tespit çalışması yaptı.
Bu tarz çalışmaların artarak devam etmesi lazım.
Sağlıcakla kalın.
Bu yazı toplam 621 defa okunmuştur.