Bugün 20 Eylül 2024 Cuma
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2830.659
    %0.47
  • Dolar
    33.9934
    %-0.30
  • Euro
    38.0336
    %0.37
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hayvanseverlerden Büyükşehir önünde eylem
19 Eylül 2024 Perşembe 17:46

Hayvanseverlerden Büyükşehir önünde eylem

Antalya’daki bazı hayvanseverler Büyükşehir Belediyesi önünde eylem gerçekleştirdi. Sokak hayvanlarıyla ilgili Ağustos ayında yürürlüğe giren son düzenlemeye tepki gösteren hayvanseverler, başta Antalya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bazı belediyelerin

Antalya’daki bazı hayvanseverler Büyükşehir Belediyesi önünde eylem gerçekleştirdi. Sokak hayvanlarıyla ilgili Ağustos ayında yürürlüğe giren son düzenlemeye tepki gösteren hayvanseverler, başta Antalya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bazı belediyelerin sokak köpeklerini topladıklarını iddia etti.

 

Antalya’da bir grup hayvansever, Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak eylem gerçekleştirdi. “Toplayamazsın hapsedemezsin öldüremezsin” yazılı pankart açan hayvanseverler, sokak hayvanlarının toplanmasına tepki göstererek, “Hayvanlar için sokaktayız, susma haykır katliama hayır, yaşam hakkına dokunamazsın, hayvana insana yeryüzüne özgürlük, yasayı sokakta biz yazacağız, barınaklar ölüm kampı, toplamak demek cinayet demek, toplamaya dur de, kısırlaştır aşılat yerinde yaşat, AKP elini hayvanlardan çek, Muhittin Böcek hayvanlara dokunma, susmuyoruz korkmuyoruz dostlarımızı vermiyoruz” şeklinde slogan attı. Tepkilerini alkışlar, ıslıklar ve düdük çalarak gösteren hayvanseverler, taşıdıkları dövizlerle de dikkat çekti. Antalya Vegan Platformu, Attalos Pati Gönüllüleri Platformu, Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, Sokaktayım Yanındayım İnisiyatifi, Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi ve Yaşatacağız Platformu, Alanya Vegan Topluluğu adına açıklama yapan Eda Zorluoğulları, “Bugün Alanya’dan, Kumluca’dan, Aksu’dan kısacası Antalya’nın çoğu yerinden hayvan hakları aktivistleri ile Muhittin Böcek yönetimindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu hayvan toplamaları teşhir etmek ve kınamak için bu aradayız” dedi.

img-4103.jpg

“VAHŞETİN BOYUTU HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Hayvanın, insanın, yeryüzünün özgür olduğu başka bir dünyanın mümkün olduğunu söyleyen Zorluoğulları, “Kapalı kapılar ardında ve halkın ezici çoğunluğunun itirazına rağmen apar topar Meclis’ten geçen katliam yasası 2 Ağustos’ta yürürlüğe girdi. Bu 5 haftada çeşitli şehirlerden katliam haberleri geldi. Niğde’de, Ankara Altındağ’da köpekler toplu halde katledildi. İstanbul Başakşehir’de ve Esenyurt’ta, veteriner olmadan iğne atan belediye çalışanları yüzünden köpekler öldürüldü. Katliam yasasının öngördüğü vahşetin, katliamın boyutu zaman geçtikçe gün yüzüne çıkıyor ve her geçen gün artıyor” şeklinde konuştu.

img-4098.jpg

“YASAYI GERİ ÇEKMEK ZORUNDA KALACAKSINIZ”

“İlk günden beri haykırıyoruz. Söylediklerimizi, bir adım geri atmadan tekrar yarattığınız korku, düşmanlık ve nefret ortamında bile halkın yüzde 85’i katliam yasanızı reddediyor” diyen Zorluoğulları, “Aldığınız talimatlarla istediğiniz kadar evcilik oynayın, el kaldırıp indirerek hayvanların katlini oylayın. Bu yasayı eninde sonunda, ya şimdi ya da yarın geri çekmek zorunda kalacaksınız. Katliamlarınız, işkenceleriniz gizli kalır sanmayın. Bakın biz buradayız. Sokakta yaşayan dostlarımızın yanında, sizlerin karşısındayız. Ve bilin ki dünden daha kalabalığız, daha kararlıyız” açıklamasında bulundu.

 

“BELEDİYELER TOPLAMA YAPIYOR” İDDİASI

Tüm tepki ve eleştirilere rağmen Antalya’da Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez belediyelerinin toplamalar yaptıklarını iddia eden Zorluoğulları, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘Belediyelerimiz yasayı uygulamayacak’ sözüne rağmen” dedi.

img-4108.jpg

BÖCEK’E SESLENDİLER

Geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi barınağına gittiklerini, fakat yasaklı ırkların kendilerine göstermediğini belirten Zorluoğulları, şöyle konuştu:

“Çekim yapmamıza da izin vermediler. Barınakları halktan gizleyemezsiniz. Sosyal medyada da son günlerde artan bir şekilde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin köpekleri topladığı videolara şahit oluyoruz. Kimi zaman resmi plakasız araçla, kimi zaman ambulansla. Ambulans aracına köpekleri dolduran Muhittin Böcek’e ve diğer çalışanlara soruyoruz. Geçen hafta ABB araçları ve veterinerleri mahalle sakinlerinin, ‘Biz hiçbir sorun yaşamadık. 11 yıldır bu sokaktaki köpeklerle birlikte yaşıyoruz. Elimizde doğdu, çocuklarımızla ve bizimle uyumlu yaşadılar, yaşıyorlar’ demesine rağmen neden almaya çalıştınız? Bu kanlı yasayı uygulamaya en hevesli belediye başkanı olmak için Mansur Yavaş ile mi yarışıyorsunuz? Muhittin Böcek ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyoruz. Antalya Büyükşehir barınağında, gönüllülerle işbirliği içinde olun. Yasaklı ırklar dahil her kısmın ulaşılabilir olmasını sağlayın. Mahalleden gelen şikayetler için mahalle gönüllüleriyle iletişimde olun. Köpekleri şikayet var diye toplayamazsınız. Daha fazla Köpek toplamanıza izin vermeyeceğiz.”

08be8cde-2471-4b25-9486-56311ce60332.jpg

“BÖCEK’İ SON KEZ UYARIYORUZ”

“Buradan ABB Başkanı Muhitin Böcek’i son kez uyarıyoruz” diyen Zorluoğulları, şunları söyledi:

“Toplumun yüzde 85’inin karşı olduğu katliam yasasından yana durmayın. Üyesi olduğunuz partinin katliam yasasına karşı almış olduğu karara uyun. Toplamayın, hapsetmeyin, öldürmeyin. Antalya’da geçenlerdeki gibi toplamaları aklınızdan bile geçirmeyin. Eğer toplamada, hapsetmekte, öldürmekte ısrarcı olursanız bilin ki dün olduğu gibi bugün de karşınıza dikileceğiz. Bundan çok daha kalabalık olacağız, çok daha kararlı olacağız. Katliam yasasından yana durmayın. Ya yasayı uygulamaktan vazgeçin ya da Antalya halkıyla karşı karşıya gelmeye hazır olun. Biz bu sokaklardaki tek bir canlıyı size vermeyeceğiz.” HABER: ÖMER ALİ YETGİN

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim