- IMKB
% - Altın
4074.566
%0.00 - Dolar
37.9464
%-0.07 - Euro
43.137
%0.00
- 14:23 - Azerbaycan Dışişleri Bakanı’ndan Mevlüt Çavuşoğlu’na taziye ziyareti
- 13:23 - Kemer’de yabancı uyruklu kadınlardan temizlik faaliyeti
- 12:23 - Başkan Nefi Kara: "Geleceğe dönük planlarımızı paylaştık"
- 11:38 - Uzmanından Uyarı: Orta Kulak İltihabı Tekrarlıyorsa Emzik Bırakılmalı
- 11:23 - Kemer’de Gran Fondo Antalya bisiklet yarışı başladı
- 11:03 - Gölcük Tabiat Parkı mobil erişime kavuştu
- 10:38 - Çevreci Komşu Kart ile bir ayda 1.36 milyar litre su kurtarıldı
- 23:23 - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Mevlüt Çavuşoğlu’na taziye ziyareti
- 18:23 - ALKÜ’de uzman isimler öğrencilerle buluştu
- 17:43 - Isparta’da Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri yoğun ilgi gördü
- 17:23 - Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun babası toprağa verildi
- 17:23 - Başkan Kara, City Expo’da projeleri inceledi
- 16:43 - Kepez Belediyesi, City Expo Fuarı’nda ilgi odağı oldu
- 15:23 - ASAT, iklim krizi ve su kayıpları çalıştayına ev sahipliği yaptı
- 14:23 - 10. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı açıldı
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK





İnovasyon ve Muratpaşa…
Bilişim çağındayız ve baş döndürücü bir hızla bilginin kaynağına ulaşmada yeni trendler, yeni yaklaşımlar sergileniyor.
Yaşamı kolaylaştıran, sorunları çözmede daha etkin ve daja hızlı bilgi akışının sağlandığı ortamlarda başarının çok daha kalıcı hale geldiği ise bilenen bir gerçek.
Yeni iş fikirlerinin hayata geçmesinde sağlıklı bir iletişimin kaçınılmaz olduğu da ortada…
Tam da bu noktada Muratpaşa Belediyesi’nin hayata geçirmeye çalıştığı İnovasyon Merkezi; önemli bir eksikliği giderebilecek düzeyde.
Evet… Muratpaşa Belediyesi’nin pandemi döneminde çevrimiçi eğitim, seminer ve koçluk programlarıyla çalışmalarını sürdüren yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi ASSİM İnovasyon Merkezi, şimdi, Antalya’dan yenilikçi, özgün ve katma değeri yüksek iş fikirlerini iş dünyasıyla buluşturacağı Muratpaşa İnovasyon Günleri’ni başlatıyor.
Bu anlamda Muratpaşa Belediyesi’nin aynı zamanda Avrupa’nın en büyük sivil toplum kuruluşları yerleşkesine ev sahipliği yapan Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri (ASSİM) bir yılı aşkın süredir devam eden covid-19 pandemisi sürecinde, düzenlendiği çevrimiçi programlar, eğitimler ve seminerlerle girişimci adayları, girişimciler ve sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalarına devam ediyor.
ASSİM İnovasyon Merkezi, geçen yıl mart ayında ilk resmi covid-19 vakasının kamuoyuyla paylaşılmasıyla yüz yüze etkinliklerine ara verirken 3 ay içinde hazırlıklarını tamamladı ve haziran ayıyla birlikte çevrimiçi programlara başladı. İlk program, Association for Coaching Antalya Koordinatörlüğüyle yürütüldü. Aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi olan çalışmada 22 gönüllü koç 22 girişimciye ‘belirsizlikle başa çıkma ve işlerini yönetme’ başlığında çevrimiçi ücretsiz koçluk seansı düzenledi. Program, eylül ayında tamamlandı.
Anımsanacağı üzere, Kuruluş adımları pandemi öncesinde atılan ASSİM Teknoloji Merkezi, bu süreçte çevrimiçi seminerlere çalışmalarına başladı. İnovasyon, tasarım, prototipleme konularında atölye çalışmaları, eğitimler ve seminerlerle gençlere, girişimcilere ve girişimci adaylarına hizmet vermeyi hedefleyen Merkez ilk etkinliğini şubat ayında gerçekleştirdi.
Çevrimiçi seminer programlarının ilk konuğu dünya otomotiv sektörünün devlerine tasarım hizmeti veren Sedat Öztürk oldu. Merkez, ilerleyen aylarda, elektrikli araç teknolojileri ve geleceği, iş dünyasında dijital tasarım ve sanal gerçeklik, Türkiye'de solar enerji ve enerji sektörünün durumu, elektrikli ulaşım çağı başlıklarında çevrimiçi seminerler düzenledi. Düzenlenen seminerlere 200 kişi çevrimiçi olarak katıldı.
ASSİM İnovasyon Merkezi, yine nisan ayında Habitat Derneği ve Team Coaching desteğiyle Antalya’nın ilk ‘Sosyal Girişimcilik Programı’nı başlattı. Eğitim, kültür-sanat, çevre, engelsiz yaşam, sağlık, gençlik, toplumsal cinsiyet ve kadın, spor, turizm, tarım ve kentsel tasarım konularında iş fikri olanlar veya bu konularda bir sorunu çözmek isteyen sosyal girişimci ve girişimci adaylarına açık programa 95 başvuru oldu. Türkiye’nin her yerinden başvuru alan programda 30 iş fikri ön elemeyi geçti. Ön elemeden geçen iş fikri sahipleri, ağustosta çevrimiçi sosyal girişimcilik eğitimlerine katılacak.
Böylesi çalışmalar; bilişim çağında olduğumuz günümüzde olumlu sonuçlarını mutlaka verecektir.
Mezuniyet heyecanı ve velilerin omuzlarındaki yükİSA KAVLAK
Trafik cezaları ve Fahri Müfettişler...Ömer Yetgin
Borussia Dormund'tan Misafirimiz VarKahraman Köktürk
“Kariyer ve İstihdam Günleri”Mustafa Yetgin
DEMOKRASİYE VEDA VE YENİ ORTAÇAĞ’A MERHABAEşref Ural
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
Sölgentaş Vadisi ve Ergenekon mu?Muharrem Yellice
HEYBEDEKİ BÜYÜK TURP:TÜRKİYEGürsel Kaya
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Kepez Belediyesi, City Expo Fuarı’nda İlgi Odağı Oldu
Antalya’da Motorlu Kara Taşıtları Sayısı 1 Milyon 594 Bin 194 Oldu
Otellerinden Çıkan Turistler Minibüslerle Akın Akın Bu Pazara Geliyor
Genç Sanayicilerin İlk Durağı İ̇spanya Oldu
Corendon Airlines, 20’nci Yılını Binlerce Yolcusuyla Coşkuyla Kutladı
Yeşil Osb Temiz Antalya Projesi Başarıyla Tamamlandı: 1450 Ton Karbon Salınımı Önlenelebilecek
Sıhhi Tesisatçılar Eğitimden Geçecek, Meslek Kodu Verilecek
Atb Başkanı Çandır: "Tarıma Özel Sosyal Güvenlik Modeli Oluşturulmalı"
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim