Bugün 20 Nisan 2025 Pazar
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4074.566
    %0.00
  • Dolar
    37.9464
    %0.00
  • Euro
    43.137
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Keçiören’de Üretilen Bitkiler Ar-ge Merkezinde İşlenecek
09 Eylül 2021 Perşembe 11:08

Keçiören’de Üretilen Bitkiler Ar-ge Merkezinde İşlenecek

Keçiören Belediyesi, Ovacık Mahallesi'nde bulunan 20 dönümlük tarım alanında lavanta, Isparta gülü ve kekik üretim çalışmalarını sürdürüyor.

Keçiören Belediyesi, Ovacık Mahallesi'nde bulunan 20 dönümlük tarım alanında lavanta, Isparta gülü ve kekik üretim çalışmalarını sürdürüyor. Burada doğal yöntemlerle elde edilecek olan bitkiler hasat edildikten sonra Keçiören Belediyesi Ar-Ge merkezinde işlenerek lavanta, Isparta gülü ve kekik yağı üretimi yapılacak.

Keçiören Belediyesi, Ovacık Mahallesi'nde bulunan 20 dönümlük tarım alanında lavanta, Isparta gülü ve kekik üretim çalışmalarını sürdürüyor. Buradan doğal yöntemlerle elde edilecek olan bitkiler hasat edildikten sonra Keçiören Belediyesi Ar-Ge merkezinde işlenerek lavanta, Isparta gülü ve kekik yağı üretimi yapılacak. Ürünler herhangi bir kâr amacı güdülmeksizin belediyenin e-ticaret platformu olan Keçikoop üzerinden vatandaşla buluşturulacak.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, tarımsal üretim ve AR-GE çalışmalarıyla kamu yararına üretim odaklı belediyecilik anlayışını önemli noktaya taşıdıklarını aktararak, "Belediyemize ait 20 dönüm lavanta-Isparta gülü ve kekik, 23 dönüm üzüm, 17 dönüm meyve bahçesi ve 9 dönümlük bostan bulunuyor. Aynı zamanda çiftçilerimize tohum, fide ve gübre desteği veriyoruz. Bunun yanı sıra üretilen ürünlerin satışını yapabilmek için Keçikoop'u hayata geçirdik. Keçiören'i bir tarım ve üretim kenti haline getirmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1304 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim