Antalya’da tarihi eserlerin yerli ve yabancı turistlere tanıtılması çok önemli.
Birçok uygarlıktan örnekler yer alan Antalya’da yerli ve yabancı turistler dikkat ederseniz tarihi eserleri geziyorlar, not alıyorlar ve resim çekiyorlar.
Fırsat buldukça da tarihi ve ören yerleri ziyaret eden yerli ve yabancı turistler Kaleiçi’ndeki ‘’Kesik Minare’’ olarak bilinen tarihi alanı da hayranlıkla izliyorlar.
Bu arada Antalya'nın ilk camilerinden olan, 1896'da çıkan yangın sonrası kullanılmayan ve "kesik minare" olarak anılan Şehzade Korkut Camii'nin külahı, 123 yılın ardından yerine takıldı.
Antalya'nın tarihi semti Kaleiçi'nde, Selçukluların fethi sonrası kiliseden camiye çevrilerek, Şehzade Korkut'un adının verildiği camide, 1896 yılında yangın çıktı. Kubbesi ve minaresinin ahşap külahı yanan cami, büyük hasar görmesi nedeniyle ibadete kapatıldı. Zaman içinde yenilenmemesi yüzünden camiye, halk arasında "kesik minare" denilmeye başlandı. Daha önce 6 kez müdahale edilen, en ciddi restorasyonu 1974'te yapılan Şehzade Korkut Camii'nin yeniden ibadete açılması için 2017 yılının Nisan ayında restorasyon ihalesi yapıldı ve Temmuz ayında sözleşme imzalandı.
Selçukluların Antalya'yı fethiyle "fethin sembolü" olan, Osmanlı İmparatorluğu döneminde 2'nci Bayezid'in oğlu Şehzade Korkut'un Teke Sancak Beyliği'ne atanması ile onarılan caminin restorasyonu sürdürülüyor. Çalışmalar kapsamında, caminin "kesik minare" olarak anılmasına neden olan minaresine, 123 yıl sonra ahşap külahı takıldı.
Böylelikle Şehzade Korkut Cami’nin külahı da yerine takılmış oldu. Ve Antalya’da ‘’kesik minare’’ de kalmamış oldu.
Esen kalın.
Bu yazı toplam 760 defa okunmuştur.