Konut fiyatlarının “istikrarlı” biçimde arttığı Antalya’da Eylül ayı ile birlikte kiralık daire bulmak neredeyse imkansız hale geldi.
Eylül ayında olduğumuz bugünlerde Antalya’da kiralık daire bulmak zorlaşırken, özellikle Akdeniz Üniversitesi’ne yakın yerleşim birimlerinde kiralık daire fiyatları ateşten gömlek oldu.
Özellikle Uncalı, Toros, Gülveren, Ahatlı, Kültür, Yenidoğan ve Duraliler gibi mahallelerde kiralık daire bulmak neredeyse imkansız hale gelirken, 2+1 kiralık daireler 2 bin ila 2 bin 500 TL’den rahatlıkla alıcı buluyor.
Öte yandan Konyaaltı’nın en fazla nüfus yoğunluğuna sahip mahallelerinden Siteler, Toros, Altınkum, Görsu hızla gelişirken bu mahallelerde kiralık daire bulmak neredeyse imkansız hale geldi.
Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne yakınlığı nedeniyle de tercih edilen semtlerden birisi olan Uncalı’da Siteler mahallesi ise son yıllarda büyük bir değişim ve gelişim gösterirken kiralık daire bulabilmek zorlaşmaya başladı.
Antalya’da sürekli yeni binalar yapılırken, kiralık ve satılık binaların kolayca alıcı bulmasının en büyük nedeninin Antalya’nın hızla gelişmesi ve nüfusunun artması olduğunu söyleyen emlakçılar, şehir merkezindeki Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez başta olmak üzere diğer ilçelerde de kiralık daire bulmanın zorlaştığını belirtiyorlar.
Okulların açılmasıyla birlikte her yıl kanayan bir yara haline gelen kiralık ev sorunu bu yıl çok daha fazla hissettiriyor.
Daire fiyatlarının rekor derecede arttığı günümüzde doğal olarak kiralık ev bulmak da adeta ateşten gömlek haline geldi.
Antalya’nın yanı sıra ilçelerde de kiralık ev bulmak büyük bir sorun haline gelirken, okulların açılmasıyla birlikte hem rakamlar yükseldi, hem de bu konu ile ilgili mağduriyetler arttı.
Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez ilçeleri başta olmak üzere bu sorunun giderek artması öğrenciler ve aileleri maalesef kara kara düşündürüyor…
Maliyetlerin sürekli artması nedeniyle yeni konut sayısı da düşmeye başlarken, kiralık ev arayanların sayısı her geçen gün artıyor.
Bu yazı toplam 952 defa okunmuştur.