Konyaaltı ve genç yetenekler…
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen; göreve geldiği andan itibaren özellikle kültür, sanat ve sosyal etkinliklerinin yaygınlaşması anlamında dikkate değer çalışmalar yapıyor.
En küçük bir şikayete belediye birimlerinin dönüş yapması ve çözüm üretilmesi de olumlu.
Mevcut mahallelerin deforme olan yolların bakım ve asfaltlanması ile ilgili çalışmalar da özellikle yağışlar başlamadan önceki hamle olarak doğru bir yaklaşım.
Bugün Konyaaltı Belediyesi’nin çok önemsediğim bir sanatsal projesinden söz etmek istiyorum.
Evet… Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in hayata geçirdiği ve kurulduğu günden itibaren başarılı konserleri ile adından söz ettiren Konyaaltı Belediyesi Müzik Akademisi’nde yeni dönem kayıtları 11 Eylül’de sona eriyor.
“Müzik Dolu Konyaaltı’ projesi kapsamında geçen yıl başlatılan ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’nda hibe almaya hak kazanan Konyaaltı Belediyesi Müzik Akademisi’nde yeni dönem kayıtları devam ediyor. Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası, çok sesli çocuk korosu, müzik yetenek sınavları ve enstrüman eğitimleri alanında genç ve yetenekli öğrencilerin yetiştirileceği Müzik Akademisi’nde kayıtlar 11 Eylül 2020’de sona erecek.
Genç yeteneklerin başvurularla ilgili belleklerindeki soru işaretlerini giderecek bilgiler ise şöyle :
Oda Orkestrası’nda yapılacak başvurularda 10-25 yaş aralığında olma şartı, belirli düzeyde nota bilgisi ve enstrüman çalabilmeleri isteniyor. Sınava katılacak adaylar çalacağı enstrümanları ile bir eser veya etüt hazırlayabilir. Çok sesli çocuk korosu başvurularında ise 8-12 yaş aralığında olma şartı ile adaylar seslendirecekleri bir şarkı ile sınava katılabilecek. Müzik yetenek sınavlarına hazırlanmak isteyenler ise devlet konservatuvar sınavları için 2,3,4,5 ve 6.sınıf öğrencisi, güzel sanatlar lisesi sınavları için 8.sınıf öğrencisi ve eğitim fakülte sınavları için 12’inci sınıf öğrencisi olma şartı aranıyor. Enstrüman eğitimi almak için başvuru yapacakların ise 7-17 yaş aralığında olması gerekiyor. Bireysel enstrüman eğitimi almak için öğrencinin herhangi bir enstrüman çalmayı bilmesi gerekmiyor. Sınavı kazanmış öğrencilerin enstrüman seçimleri fiziksel özelliklerine bakıldıktan sonra akademi öğretmenleri tarafından belirlenecek.
Sanatın gelişmesi ve yaygınlaşması anlamında genç yeteneklerin bu etkinliğe ilgi göstereceğini düşünüyorum.
Sanat dolu günler…
Bu yazı toplam 658 defa okunmuştur.