Şehir merkezinde zaman zaman öyle tuhaf trafik ihlalleri ile karşılaşıyorum ki; gerçekten araç sürücülerinin “duyarsız” ve eğitimsiz olduğuna inanıyorum.
Kırmızı ışık ihlalinden tutun da, hatalı solama ve en önemlisi aşırı hız; trafik kazalarının en önemli nedenleri.
Gazi Bulvarı; Antalya’da trafik kazalarının en sık yaşandığı bölgemiz…
Bu bulvarda transit geçişle birlikte hız meraklısı o kadar çok sorumsuz sürücü türedi ki; gerçekten kurallara uyan sürücüleri de değişik yöntemlerle taciz ediyorlar.
Korna çalarak, selektör yaparak ve sıkıştırarak adeta kazaya davetiye çıkarıyorlar…
Bunun yanı sıra toplu taşıma şoförlerinden bazıları da trafiği tehlikeye sokacak hareketlerden maalesef kaçınmıyorlar!
Duraklarda kendilerine ayrılan cep bölgelerine girmeyip yolcuları yolda indirip aniden sinyal vermeden yola devam etmeleri gibi oldukça tehlikeli sürüş alışkanlıkları inanılır gibi değil!
Her mesleğin kendine özgü zorlukları var… Özellikle şehir içi toplu taşıma araçlarında çalışan şoförlerin zor şartlarda çalıştıklarını biliyorum. Her geçen gün daha da artan trafik sıkışıklığında daha da zor bir görev üstleniyorlar.
Toplu taşıma şoförlerinin trafiğin yoğunlaştığı noktalarda hayli gergin olduklarını da gözlemliyorum.
Zor bir iş yaptıklarını kabul etmekle birlikte trafik kurallarına uyma noktasında özellikle toplu taşıma şoförlerinin çok daha “duyarlı” ve “özenli” olmaları gerek.
Özellikle şehir içi ulaşımında çalışan toplu ulaşım aracı şoförlerinin trafik kurallarına uyma noktasında çok daha duyarlı ve “dikkatli” olması kaçınılmaz…
Toplu ulaşım aracı bazı şoförlerinin ani olarak sinyal vermeden durağa yaklaşmalarının yanında, durak olmayan yerlerde de aniden durmaları; trafik kazalarına resmen davetiye çıkarıyor…
Elbette şehir içi trafiğinde hatalı davranan araç şoförlerinin yanında genel anlamda doğru hareket eden duyarlı ve sorumlu şoförleri ayırıyorum.
Ancak taşıdıkları sorumluluk; çok daha tutarlı ve kurallara saygılı biçimde davranmalarını kaçınılmaz kılıyor.
Şehir içinde özel araçlarla yarışan toplu taşım aracı sürücülerini görüyorum.
Gerçekten bu konuda etkin “denetim” şart…
Bu yazı toplam 719 defa okunmuştur.