Bugün 29 Nisan 2025 Salı
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4125.684
    %-0.18
  • Dolar
    38.4226
    %0.08
  • Euro
    43.8865
    %0.04
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrenciler Engelli Bireyler İçin ‘Empati Parkuru’nda Yürüdü
06 Aralık 2018 Perşembe 17:23

Öğrenciler Engelli Bireyler İçin ‘Empati Parkuru’nda Yürüdü

Burdur'da bir grup üniversite öğrencisi, engelli bireylerin yaşadıklarını zorlukları anlamak için "empati parkuru'nda yürüdü.

Burdur'da bir grup üniversite öğrencisi, engelli bireylerin yaşadıklarını zorlukları anlamak için "empati parkuru'nda yürüdü.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yeniler Kulübü ve Eflatun Öğrenci Topluluğu öğrencileri, engellilerin günlük hayatta yaşadıkları zorlukları anlamak ve yaşamlarındaki engelleri kaldırmaya dikkati çekmek amacıyla etkinlik düzenledi. Öğrenciler bu kapsamda, tekerlekli sandalye, koltuk değneği ve gözleri bağlı bir şekilde "empati parkuru'nda yürüyerek görme ve bedensel engelli vatandaşları daha iyi anladı. Parkuru tamamlayanlar yaşadıkları zorlukları deftere yazdı.

MAKÜ Eflatun Topluluğu Başkanı Abdullah Edip Çoşkun, "Yaşadığımız toplumda engellileri daha iyi anlayabilmek için empati parkuru hazırladık. Burada engellilerin yaşadıkları zorlukları bizzat yaşadık. MAKÜ Eflatun Topluluğu olarak değişik etkinliklere imza atmaya başladık" dedi.

Empati parkurunu tamamlayan öğrenciler ise duygu ve düşüncelerini dile getirip engellilerin yaşadıkları zorlukları parkurda daha iyi anladıklarını ifade etti.

Bu haber toplam 1123 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim