Okul Öncesi Eğitiminde Farklı Yaklaşımlar
UĞUR Okulları, Bahçeşehir Üniversitesi iş birliğiyle Türkiye genelinde Antalya'da "Okul Öncesi Eğitimde Farklı Yaklaşımlar Sempozyumu" gerçekleştirildi.
Uğur Okulları'nın bu yıl 3 ilde gerçekleştirdiği ve sonuncusu Antalya Çallı Kampüsünde gerçekleştirilen "Okul Öncesi Eğitimde Farklı Yaklaşımlar Sempozyumu'na Bahçeşehir Üniversitesi akademisyenleri ve Uğur Okulları akademik kadrosu katıldı. Sempozyumda devlet okulları ile özel okullarda görev yapan okul öncesi öğretmenlerine, bu kademelerdeki farklı yaklaşımları ve okul öncesi eğitimin önemini aktarıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Uğur Okulları Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nil Çiçek, okul öncesi ve ilkokul eğitimlerinde tüm öğretmenlerin, öğrencileri için daha iyi bir gelecek hazırlamaları amacıyla bu konferansı düzenlediklerine söyledi.
YETENEKLER ÖNEMLİ
Nil Çiçek, "Okul öncesine yapılan yatırımın, geleceğe yapılan en önemli yatırımlardan biri olduğuna inanıyoruz. Biz de bu nedenle okul öncesi eğitimi önemsediğimiz için öğretmenlerimize farklı bakış açılarını anlatabilmek amacıyla burada bulunuyoruz. Okul öncesi eğitimde çocuk dostu okul ortamlarına çok önem veriyoruz. Bu kapsamda yaşa uygun eğitim programlar hazırlıyoruz. Öğretmenlerime hizmet içi eğitimler veriyoruz. Okul öncesi eğitimin yaşam kalitesine etkilerinin farkında olan bir kurum olarak 4 yaşından itibaren kodlama-robotik-erken çocukta felsefe gibi dünya genelinde geçerliliği de olan eğitimler uyguluyoruz. Ayrıca fiziki ortamın öğrenmeye olan etkisine de inanıyor ve tüm ortamlarımızı buna göre oluşturuyoruz. Çocuk dostu okullarımızda müfredatımız ve fiziki ortam öğrencilerimizin gelişimlerini destekleyici yöndedir. Her çocuk bizim için bir birey, onların talepleri ve yetenekleri bizim için çok önemli" diye konuştu.
ÇOCUKLARIN SOSYAL GELİŞİMİ ÖNEMLİ
Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev Önder ise okul öncesi eğitimin gelişmiş ülkelerde çoktan kabul edildiğini söyledi. Prof. Dr. Önder, "Bu konuda önemli ilerlemeler kaydedilmiş. Ülkemizde de son yıllarda okul öncesi eğitim oldukça önem kazandı. Hem eğitimciler hem de anne babalar bu eğitimin farkına vardılar. Günümüzde çocuklara kazandırılması gereken hem bilgiler hem de beceriler açısından erken eğitime alınmalarında yarar var. Biz bu yaşlardaki çocukların gelişimleriyle daha çok ilgiliyiz. Çocukların zihinsel gelişimleri kadar sosyal gelişimleri de önemli. Arkadaşlık ilişkileri kurmayı öğrenmeleri, sırasını beklemeyi öğrenmeleri gibi konular büyük önem taşıyor. O yüzden çocukların erken eğitime alınmasında yarar var" dedi.
FARKLI EĞİLİMLER ELE ALINDI
Sempozyum programında Eğitim Bilimleri Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Bölüm Başkanı Dr. Seda Saraç ise okul öncesi eğitiminde Montessori, Waldorf, Reggio Emilia gibi farklı eğitim yaklaşımlarını ele aldı. Program kapsamında öğretmenler, atölye çalışmalarına da katıldı.
FOTOĞRAFLI
- Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
- Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
- Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
- ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- Antalya’da hortum yıkıp geçti, evler ve seralar hasar gördü
- Antalya-Konya Karayolu’nda mevsimin ilk kar yağışı başladı
- MHP'den Türk Eğitim Sen'e 24 Kasım ziyareti
- Rus turist fırtınanın oluşturduğu dev dalgalar arasında denize girdi, ceket giyenlere güldü
- Müezzin ve cemaati camiye sokmayan eli bıçaklı şahıs tutuklandı
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim