Şurası bir gerçek ki; yıllardan beri Antalya’nın en önemli iki sorunu arasında yerini koruyan ulaşım ve çarpık yapılaşma ile ilgili belediye başkanlarının daha somut projeler oluşturulması gerekiyor.
Çarpık yapılaşma, ulaşım, görüntü kirliliği, otopark, kaldırım işgalleri gibi sorunların bir türlü aşılamadığı Antalya’da, belediye başkanlarının bu sorunları önleme noktasında daha kararlı adımlar atması artık kaçınılmaz.
Öte yandan Büyükşehir statüsündeki kentlerin en önemli sorunları arasında yer alan ulaşım sorununun çözümü noktasında herkesin “duyarlı” olması gerekiyor.
Çarpık yapılaşma, gecekondulaşma ve ulaşım sorununun aslında birbiri ile bağlantılı oluşu, bu sorunların çözümünü kaçınılmaz kılıyor.
Antalyalılar, kentin en önemli sorununu ulaşım ve çarpık yapılaşma olarak ikiye ayırırken, nüfusu 3 milyona yaklaşan Antalya’da bu iki sorunun olumsuz yansımaları her geçen gün artıyor.
Öte yandan belediye başkanlarının Antalya’nın kronikleşmiş sorunlarına çözüm noktasında hizmet sürelerinin dolmasına artık sayılı aylar kalırken, kalan süreyi nasıl değerlendirecekleri merakla bekleniyor.
Özellikle de doğal dokunun mutlak surette korunması isteniyor.
Antalya’nın daha fazla betonlaşmaması, doğal dokunun korunması, ulaşımda düzenin sağlanması, gecekondulaşmanın önlenerek Kentsel Dönüşüm Projeleri’nin ön plana çıkarılması gibi faktörlerin Dünya kenti imajı ile çelişkili bir durum oluşturduğunu her fırsatta dile getiriyorum.
Antalyalılar da oy uğruna, siyasi çekinceler uğruna kronikleşmiş sorunların çözümünün ertelenmemesini istiyorlar.
Mevcut sorunların çözümü noktasında Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Valilik, ilçe belediyeleri, siyasi partiler, STK’lar ve meslek kuruluşlarının kent hassasiyetlerini koruyucu ortak projeler üretmesi; geleceğimiz açısından yaşamsal önem taşıyor.
Özellikle gecekondulaşmanın izlerinin halen silinemediği Kepez ilçesi başta olmak üzere diğer ilçelerde kronikleşmiş sorunların süratle çözümlenmesi artık kaçınılmaz bir gerçek…
Sorunların çözümünü öteleyerek bir yere varmak olası değil!
Bu yazı toplam 458 defa okunmuştur.