- IMKB
% - Altın
4074.566
%0.00 - Dolar
37.9464
%-0.07 - Euro
43.137
%0.00
- 18:43 - Modern kapalı pazar alanıyla Gülistan’a değer katılıyor
- 18:23 - Kemer’de pedallar dostluk için döndü
- 14:23 - Azerbaycan Dışişleri Bakanı’ndan Mevlüt Çavuşoğlu’na taziye ziyareti
- 13:23 - Kemer’de yabancı uyruklu kadınlardan temizlik faaliyeti
- 12:23 - Başkan Nefi Kara: "Geleceğe dönük planlarımızı paylaştık"
- 11:38 - Uzmanından Uyarı: Orta Kulak İltihabı Tekrarlıyorsa Emzik Bırakılmalı
- 11:23 - Kemer’de Gran Fondo Antalya bisiklet yarışı başladı
- 11:03 - Gölcük Tabiat Parkı mobil erişime kavuştu
- 10:38 - Çevreci Komşu Kart ile bir ayda 1.36 milyar litre su kurtarıldı
- 23:23 - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Mevlüt Çavuşoğlu’na taziye ziyareti
- 18:23 - ALKÜ’de uzman isimler öğrencilerle buluştu
- 17:43 - Isparta’da Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri yoğun ilgi gördü
- 17:23 - Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun babası toprağa verildi
- 17:23 - Başkan Kara, City Expo’da projeleri inceledi
- 16:43 - Kepez Belediyesi, City Expo Fuarı’nda ilgi odağı oldu
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK





Şafak mahallesi ve…
Antalya 19 ilçesiyle çok farklı sorunları olan bir şehir… Nüfusu sürekli artan bu şehrin gerçek anlamda bir cazibe merkezi olabilmesinin yolu tüm ilçe, belde ve mahalleleriyle çekim alanı haline gelmesiyle mümkün.
Sosyal donatı alanları kısıtlı, beton bloklara boğulan, çok katlı yapılaşma modeli ile yeşil dokudan hızla uzaklaşan bir şehri deniz, güneş, sahiller ve tarihi doku da bir süre sonra taşıyamaz hale gelir.
Zaman zaman merkez ilçelerimizdeki mahallelerin sorunlarını haber ve köşe yazılarımda siz okuyucularıma yansıtıyorum.
Kepez ilçemiz nüfus yoğunluğu bakımından en kalabalık ilçemiz.
Dolayısıyla bu ilçemizdeki mahallelerimizdeki kronik sorunların çözüme kavuşturulmaya başlanması önemli.
Bu sözden hareketle görüntü kirliliği ile neredeyse ‘’özdeş’’ hale gelen Şafak mahallesinde bir süredir yürütülen çalışmalar mahalle sakinine diyebilirim ki nefes aldırdı.
Evet… Kepez Belediyesi, Şafak Mahallesi’nde devasa moloz yığınlarından temizlediği 37 bin m2.lik alanı portakal bahçesine dönüştürüyor.
Aynı şekilde Kepez Belediyesi, Şafak Mahallesi’nde yeşillendirme çalışması başlattığı ve molozlardan temizlediği 37 bin m2. lik alana 160 adet yetişmiş portakal ağacı dikti.
Açılacak olan imar yolları üzerinde ve konut yapılacak arazilerde bulunan portakal ağaçları, köklerinden sökülerek, Şafak Mahallesi’ndeki yeni yaşam alanına taşındı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, iş makinesiyle açılan çukurlarda, yetişmiş portakal ağaçlarını toprakla buluşturdu.
Dökülen molozlar ve atılan çöplerden dolayı uzun yıllar çevre kirliliğinin yaşandığı alan, dikilen portakal ağaçlarının bahar aylarında çiçek vermesiyle kronik sorunlarından kurtulacak.
Yeşillendirme çalışması başlatılan iki ayrı parseldeki 37 bin m2.lik alan, Şafak Mahallesi ile Akdeniz Sanayi Siteleri arasında yer alıyor. Mülkiyet sorunlarından dolayı uzun yıllar yatırım yapılamayan bu alanda, dökülen molozlardan ve atılan çöplerden dolayı görsel kirlilik oluşmuştu. Kepez Belediyesi, uzun vadede yatırım yapılamayacak olan 37 bin m2.lik arazideki moloz kirliliğini, yeşillendirme çalışmasıyla ortadan kaldırılıyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeşillendirme kapsamında alandan tonlarca molozu kaldırdı. Daha sonra toprak tesviyesi yapılan ve çevresine bordür taşı döşenen araziye, 160 adet yetişmiş portakal ağacı dikti. Çim ekimin yapılacağı arazinin çevresine ahşap oturma mobilyaları da yerleştirilecek. Mahalleye oksijen sağlayacak olan devasa yeşil alanın aydınlatma ve sulama tesisatı da yapılacak.
Bu çalışmalar yazımın başında da belirttiğim üzere mahalle sakinini sevindirecek.
Çünkü gerçekten Şafak mahallesi görüntü kirliliği ile anılır bir bölgemizdi.
Bu tarz çalışmalar oldukça gerekli…
Mezuniyet heyecanı ve velilerin omuzlarındaki yükİSA KAVLAK
Trafik cezaları ve Fahri Müfettişler...Ömer Yetgin
Borussia Dormund'tan Misafirimiz VarKahraman Köktürk
“Kariyer ve İstihdam Günleri”Mustafa Yetgin
DEMOKRASİYE VEDA VE YENİ ORTAÇAĞ’A MERHABAEşref Ural
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
Sölgentaş Vadisi ve Ergenekon mu?Muharrem Yellice
HEYBEDEKİ BÜYÜK TURP:TÜRKİYEGürsel Kaya
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Kepez Belediyesi, City Expo Fuarı’nda İlgi Odağı Oldu
Antalya’da Motorlu Kara Taşıtları Sayısı 1 Milyon 594 Bin 194 Oldu
Otellerinden Çıkan Turistler Minibüslerle Akın Akın Bu Pazara Geliyor
Genç Sanayicilerin İlk Durağı İ̇spanya Oldu
Corendon Airlines, 20’nci Yılını Binlerce Yolcusuyla Coşkuyla Kutladı
Yeşil Osb Temiz Antalya Projesi Başarıyla Tamamlandı: 1450 Ton Karbon Salınımı Önlenelebilecek
Sıhhi Tesisatçılar Eğitimden Geçecek, Meslek Kodu Verilecek
Atb Başkanı Çandır: "Tarıma Özel Sosyal Güvenlik Modeli Oluşturulmalı"
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim