Bugün 30 Nisan 2025 Çarşamba
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4104.814
    %0.04
  • Dolar
    38.4622
    %-0.17
  • Euro
    43.7652
    %-0.51
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ses Sanatçısı Mustafa Keser, Etnografya Müzesini Gezdi
31 Ekim 2018 Çarşamba 13:38

Ses Sanatçısı Mustafa Keser, Etnografya Müzesini Gezdi

Isparta Belediyesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlendiği programa katılan ses sanatçısı Mustafa Keser, Etnografya Müzesini gezdi.

Isparta Belediyesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlendiği programa katılan ses sanatçısı Mustafa Keser, Etnografya Müzesini gezdi.

Isparta'ya konser için gelen ses sanatçısı Mustafa Keser, Gökçay Kavşağında bulunan Etnografya Müzesini gezdi. Müzeye hayran kalan Keser, "El sanatları ile ilgili becerilerin artık, atadan, dededen, toruna geçer durumları maalesef kaybolmak üzere. En son durak, kim baba ise maalesef artık evlatları devir almıyor babada bu meslek dalları bitiyor. Halıcılık da bunlardan birisidir. Teknolojinin karşısında durmak da artık günümüzde imkansız. Herkes ellerinden geldiğince el sanatlarını korumaya çalışıyor. Burası da halı, kilim üzerine muhteşem bir yer. Konser vesilesiyle geldik, halk müziğinde, "salına salına suya gidersin, meramın su değil, yâri göresin" diye bir türkü vardır. Bizde salına salına, işte meramımız yâri görmek değil, şu güzel eserleri gelmişken görmekte yarar var. Bunlar el sanatları değerlerimiz, yüzyıllardan kalan çeşitli halılar kilimler. Bunları çok severim ve büyük bir keyif ile gezdim" dedi.

Bu haber toplam 331 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim