




SESKODER Alanya’da buluşturdu
Kısa adı SESKODER olan, Sesime Ses Ver Dünya Bırakın Kızlar Okusun Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nin, “Köyde Bir Kızım Var” sosyal sorumluluk projesi ve “Hayırsız Evlat” film galası ile kültür gezileri 4 gün boyunca Alanya’da gerçekleştirildi. Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden gelen 50’den fazla misafir, 4 gün boyunca biriktirdikleri anılarla Alanya’dan ayrıldı.
DOLU DOLU PROGRAM
SESKODER Alanya İlçe Başkanı Zeki Demir, İlçe Başkan Yardımcısı Özlem Türkan ve Kadın Kolları Başkanı Kısmet Çalışkan’ın hazırladıkları program kapsamında protokol ziyaretleri, Dimçayı, Alanya Kalesi , Kızılkule, Tersane gezileri, şehir turu, tekne gezisi, sıra gecesi gerçekleştirildi. Sahilde düzenlenen şiir ve müzik dinletileri ile süslenen program, Alanya Kültür Merkezi A Salonda, il ve ilçe başkanlarına yetki ve teşekkür belgeleri ile plaket verilmesi, şiir ve müzik gecesi ile devam etti. Program kapsamında Yeşilçam emekçisi Halit Arkan’ın yönettiği, SESKODER Alanya İlçe Başkanı Zeki Demir ve Ankara Pursaklar İlçe Başkanı Halit Kartal, Hatice Akil, Arif Negenç, Sevda Altunsoy, Figen Bektaş’ın başrolde yer aldığı “Hayırsız Evlat” filminin galası gerçekleştirildi.
“SESKODER AİLESİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR”
Türkiye’nin her yerinden çok sayıda davetlinin katıldığı Alanya Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte konuşan SESKODER Genel Başkanı Safiye Samyeli, katılım ve destek sağlayanlara teşekkür etti. Samyeli, "SESKODER ailesi çığ gibi büyüyor. 116 il ve ilçe temsilciliğine ulaştık. Okutulmamış bir kız olarak, 18 yıldır kız çocuklarımızın okuması, eğitim alması için mücadele veriyoruz. Alanya temsilciliğimizin başlattığı ‘Köyde Bir Kızım Var’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında 50 kız öğrenciye ulaşmayı hedeflemiştik. Hayırseverlerin desteği ile 72 öğrenciye ulaştık. Çok mutluyuz. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim